Pozabite superge, to so natikači, ki so to jesen osvojili naslov "grdih" čevljev sezone

Prav tako so najbolj udobni čevlji zime.

Pozabite superge, to so natikači, ki so to jesen osvojili naslov "grdih" čevljev sezone - Foto: Profimedia

V našem srcu bo vedno posebno mesto za izjemno nepraktične, a visoko modne zimske čevlje. Škornji s krokodiljim potiskom so enako pomembni kot volneni plašč ali debela pletenina. Kljub temu se je v industriji zgodil preobrat glede tega, katera obutev za hladno vreme je "in", in čas, ki smo ga v zadnjih dveh letih preživeli doma, je zagotovo spremenil naše težnje k bolj ravnim, udobnim in uporabnim slogom, kot je trend puhaste obutve v tej sezoni. Ti slogi so v bistvu copati - a naj bodo modni, če hočete. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Teva (@teva)

Padajoče temperature običajno dajo prostor številnim čevljem s trdo lupino, od bojnih škornjev do togih mokasinov - in zdelo se je, da smo vrhunec udobnosti dosegli lani, ko so trg preplavili škornji z blokovsko peto in škornji z debelim podplatom. Toda v tej sezoni je vrhunska silhueta zgolj poveličevan copat z oprijemom, kar je morda zapoznela posledica naše zvestobe hišnim čevljem, v katerih smo živeli v času pandemije. In čeprav se morda sprva ne zdi "modno", je utilitarna osnovna obutev dobila luksuzno nadgradnjo, ki jo omogočajo modeli, kot so Prada Rush Quilted Nylon Slipper Mules.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hannah Baxter (@hannahbaxward)

Na neki način je pretirana silhueta copat smiselna. V trendu so že od lanskega leta, pri čemer je Simon Miller z modelom Bubble Cloge poskrbel za čevelj, ki je navdihnil tisoče dvojnikov. Običajno se slogi cokel umirijo, ko nastopijo hladnejše napovedi - ravno v času, ko začnemo posegati po svojih črnih puhastih plaščih. Z vidika napovedovanja trendov se zdi, da je obutev kot različica naših priljubljenih vrhnjih oblačil naravna evolucija.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Paraboot (@paraboot_official)

Razmislite o možnostih te sezone kot o ljubezni med vašim najljubšim bunda plaščem in copati za čustveno podporo, ki jih obujete takoj, ko pridete domov. Kljub temu so njihove korenine bolj uporabne kot modne, zato je veliko najboljših modelov, ki so zdaj na voljo, blagovnih znamk, kot so Teva, Hunter, The North Face in drugih.

Glede na porast grde obutve pa ni presenetljivo, da se oblikovalci trendov nagibajo k temu videzu. Verjetno lahko na te natikače gledamo kot na jesensko-zimsko zamenjavo za superge, saj so na stičišču kul in udobja. Ker se naše garderobe še naprej razvijajo po koncu COVID-a, oblikovalci iščejo ustvarjalne načine, kako združiti udobje z modo, in puffer clog je odličen primer tega.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by rachel michel (@rachelmichel)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SUBU (@subu_tokyo_japan)

Medtem ko je ta mehki slog vsekakor mogoče obleči z ležernimi stajlingi, nekateri še bolj poudarjajo ta videz, tako da vsakdanji čevelj kombinirajo z obleko in elegantnejšimi kosi oblačil. Podobno kot so se superge iz športnih čevljev prelevile v nekaj za vsako priložnost, se tudi "puffer clogs" premikajo v mainstream. Zakaj si torej ne bi obuli para in ga nepričakovano povezali z obleko ali kavbojkami?

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Denny Balmaceda. (@denny623)

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Zavajajoče živilo za hujšanje, ki ga morate izločiti iz jedilnika: Lažno dietno živilo, zaradi katerega se kopičijo vaši kilogrami

Priporočamo tudi: To je modna trenirka, s katero so ta hip obsedena vsa modna dekleta

Najbolj brano