Petdeset odtenkov bež: Kako je moda naredila najbolj dolgočasno barvo elegantno

V novi sezoni so se na modnih brveh pojavili nevtralni toni kamelje, peščene in ovseno sive barve, je pomenilo nov začetek za nekdaj osovraženo paleto.

Petdeset odtenkov bež: Kako je moda naredila najbolj dolgočasno barvo elegantno - Foto: Profimedia

Avtorica Kassia St Clair v svoji knjigi iz leta 2016 "Skrivno življenje barv" nedvoumno ocenjuje bež barvo. Opisuje jo kot "nevsiljivo in varno, vendar zelo dolgočasno". St Clairjeva bi bila morda presenečena, če bi izvedela, da leta 2023 bež barva doživlja svoj trenutek v okolju, ki ga le redko označujejo za dolgočasnega: na modni brvi.

Barva šepetajočega razkošja je bila v SS23 v središču pozornosti. Pri Miu Miu se je zdelo, da je neskončno veliko različic tega odtenka, saj je obarvala puloverje, krila in vrhnja oblačila, pri Diorju pa so bile bež obleke, nabrane kratke hlače in dolgi plašči. Matthieu Blazy iz znamke Bottega Veneta je nevtralno barvo uporabil na sproščenih silhuetah, Max Mara in Michael Kors pa sta jo postavila v središče svojega mirnega, glamuroznega pogleda na modo.

Dior Haute Couture pomlad in poletje 2023

Dior Haute Couture pomlad in poletje 2023

Bež je zdaj povsod tudi na rdeči preprogi - poglejte Rihanno in A$AP Rockyja ter Hailey Bieber. In zelo kmalu bo tudi na vaših stenah: najsvetlejši odtenek bež naj bi bil barva barve 2023.

Rokh pomlad in poletje 2023

Rokh pomlad in poletje 2023

Sprejela jo je tudi nova generacija oblikovalcev: bež je postala glamurna pri Poster Girl in neobrzdana pri Sandy Liang, kjer je bila Carolyn Bessette-Kennedy na moodboardu. KNWLS jo redno uporablja za svoje kolekcije, navdihnjene z Y2K, Rokh - znamka, ki jo je oblikoval Rok Hwang - pa je bež barvi naklonjena kot delu skromne barvne palete. "Strah nas je čistih barv in bež je odlična preprosta barva, ki je svetla, vendar ni čisto bela," pravi oblikovalka KNWLS Charlotte Knowles, ki je barvo poimenovala z imeni iz obdobja 2020. "Redko uporabljamo izraz 'bež'," pravi Alex Arsenault, sooblikovalec KNWLS. "Radi si izmislimo imena, kot sta "bleda guma" ali "umazana smetana".

Hwang ima rad to barvo, ker "je zaradi nje vse harmonično. Če naredim nekaj z bolj drzno barvo, je težko videti [detajl]; postane preveč konceptualno. Toda bež je podobna črni. Vzbuja idejo čutnosti in tudi nekaj, kar je nekako vzvišeno." Za mojstrski tečaj se obrnite na dolgoletne ljubitelje bež barve, kot sta Pernille Teisbaek in stilistka Suzanne Koller. "Ona [Kollerjeva] kombinira različne odtenke in tone bež barve," pravi Hwang. "To je zelo kul način nošenja." Tonalni od glave do peta je najbolj eleganten način nošenja.

Fotografije: Profimedia

Preberite še:Horoskop: Skrita moč ženske ribice

Priporočamo tudi:Levja dieta: Ali lahko zaupamo tej metodi, ki obljublja izgubo telesne teže ter zmanjšanje glavobolov in nespečnosti?

Najbolj brano