Od Kate Middleton do priznanih modnih znamk: To je najbolj kopirana obleka princese Diane vseh časov

23. 7. 2023
Princesa Diana je nekoč nosila pikčasto obleko le zato, da bi osmešila kraljico Camillo (foto: Profimedia)
Profimedia

Obleka Victorja Edelsteina, ki je navdihnila nove kraljeve dame, kot sta Kate Middleton in kraljica Letizia, ter oblikovalce, kot je Jacquemus.

Če pomislimo na garderobo Lady Di, nam verjetno na misel pride mala črna obleka Christine Stambolian, ki jo je valižanska princesa junija 1994 nosila na poletni gala prireditvi v galeriji Serpentine - ravno na večer, ko je kontroverzna televizijska oddaja objavila nezvestobo princa Charlesa s Camillo Parker-Bowles, zdaj kraljico soprogo, ki je bila znana kot "maščevalna".

Vendar pa obstaja še ena ikonična obleka, ki jo povezujemo z Lady Di, zlasti ko so jo mediji poznali kot Shy Di, in ki je bila v zgodovini mode najbolj kopirana obleka vseh časov. Nič več in nič manj nimamo v mislih obleke s pikami, v katerih je bila najbolj elegantna evropska kraljica videna ob številnih priložnostih.

Čeprav je vse življenje nosila različne modele s tem potiskom, je bila prav črno-bela pikčasta obleka Victorja Edelsteina - s klobukom Philipa Somervilla -, ki jo je nosila junija 1988 v Ascotu, eden njenih najbolj nepozabnih videzov.

Nemogoče jih je, tudi za novo valižansko princeso Kate Middleton, ki je ta potisk v isti barvni paleti izbrala za eno od redkih priložnosti, ko se je udeležila tega dogodka, ki ga tako slavi britanska visoka družba. Junija 2022 so jo na dogodku opazili v tistem dizajnu Alessadre Rich, ki ga hitro povežemo z njeno taščo in za katerega se zdi, da je bil oblikovan za garderobo Diane Valižanske v osemdesetih letih prejšnjega stoletja.

Toda to ni bil edini primer, ko se je Kate Middleton zatekla k najljubšemu in najbolj ikoničnemu potisku lady Di. Nosila je različne modele znamke Alesandra Rich, ene od njenih priljubljenih blagovnih znamk, ki so zaobjele ta potisk.

Seveda Kate Middleton ni bila edina evropska kraljeva dama, ki je v svojo garderobo vnesla najljubši potisk Lady Di: videli smo ga tudi na drugih damah, kot so kraljica Letizia, Beatrice Yorška, Amelia Windsor, Caroline Monaška in Charlotte Casiraghi.

Na današnjo modo so obleke Lady Di s pikami imele takšen vpliv, da smo nedavno na Jacquemusovi reviji v Versaju videli celotno kolekcijo, posvečeno valižanski princesi. Očitno je bila obleka, ki jo je nosila v Ascotu, zelo prisotna med slikami, ki so navdihnile francoskega oblikovalca.

Na modni brvi je bila ta podoba ponovno izumljena in prevedena v tridimenzionalno pikčasto obleko z napihnjenimi rokavi v črni in beli barvi. Prepričani smo, da bi si jo Diana upala obleči tudi danes.

Simon Porte Jacquemus ni bil edini, ki se je na modni brvi skliceval na obleke s pikami Lady Di. Kot smo že omenili, so bile tudi navdih v kolekcijah Alessandre Rich, ki je osvojila Kate Middleton. Tovrstne obleke so bile tudi med predlogi Rodartejeve kolekcije jesen/zima 2020/2021.

Alessandra Rich jesen in zima 2023/2024

Alessandra Rich jesen in zima 2023/2024

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Horoskop: 4 ženske zodiaka, ki jih ne moti, da so samske

Priporočamo tudi: V teh vročih dneh prečistite in oživite svoje telo s temi 6 živili, ki so idealna za razstrupljanje in vitalnost telesa

Novo na Metroplay: O igralstvu in sebi onkraj njega | Tjaša Železnik