Obožujete torbice? V modo prihaja trend nošenja torbic, ki vam bo prinesel dvojno veselje

22. 5. 2024
Obožujete torbice? V modo prihaja trend nošenja torbic, ki vam bo prinesel dvojno veselje (foto: Profimedia)
Profimedia

V modi se odraža trenutno družbeno stanje, in če so zadnje sezone kaj pokazale, je to, da je funkcionalnost v ospredju naših misli. 

To potrjujejo trendi, kot je naraščanje uporabe džinsa v modnih hišah visoke mode, kot sta Schiaparelli in Giambatista Valli, ki so predstavile vezena 'delovna' oblačila. Eden izmed najbolj očitnih znakov teh sprememb pa je trend nošenja dveh torbic, ki smo ga opazili na modnih pistah.

Psihologinja Shakaila Forbes-Bell pojasnjuje znanost za nošenjem več torbic hkrati: "Enostaven dostop do številnih osebnih stvari je praktičen in omogoča prilagajanje različnim situacijam ali hitro ukrepanje." Raziskave kažejo, da potrošniki v časih krize iščejo preprostost in se pri nakupovanju raje odločajo za pragmatizem namesto materializma.

Profimedia

Fendi jesen in zima 2024

Profimedia

Fendi jesen in zima 2024

Profimedia

Fendi jesen in zima 2024

Začetki trenda nošenja dveh torb segajo v kolekcije za pomlad 2024, ko so modeli na modni reviji Miu Miu nosili nekoliko neurejene torbe, okrašene z majhnimi dodatki, odprte in očitno napolnjene z manjšimi torbicami, kar nakazuje na zaposlen življenjski slog uporabnice. Po zapisih iz kolekcije je blagovna znamka poudarila funkcionalnost in individualnost, spodbujala pa je tudi razmislek o tem, kako bi se usnjena torba vključila v življenje posameznika.

Profimedia

Coach jesen in zima 2024

Profimedia

Coach jesen in zima 2024

Za jesen 2024 so prenatrpane velike torbe nadomestili z dvema ali tremi torbami, prepletenimi in združenimi v umetniško sožitje. Coach je naslikal podroben portret mestne prebivalke, ki nosi velike torbe s patino, okrašene z 'Tabby' torbicami, Yankees in drugimi obeski za ključe, povezane z New Yorkom. V Milanu je Matthieu Blazy pri znamki Bottega Veneta združil usnjene torbice Intrecciato z mrežastimi pletenimi torbami, Fendi pa je slojil pisemske torbice različnih velikosti, barv in tekstur za dodatno dimenzijo. Prada je ponudila bolj subtilen pristop z dodajanjem kontrastnih trdih denarnic za kartice ali vizitke na zunanji strani torbe kot dodaten predalček.

Profimedia

Coach jesen in zima 2024

Profimedia

Coach jesen in zima 2024

Toda trenda ne spodbujajo le uveljavljene blagovne znamke. Na modni reviji novinke Jane Wade je model nosil dve različni vrsti kargo torb, eno v vsaki roki. Blagovna znamka 16Arlington, priljubljena med 'it dekleti', je v Londonu predstavila kontrastne kosmate torbe in torbe z efektom krokodilje kože. Iz Tokia preko Pariza, je Undercover predstavil realističnejši prikaz, ki vključuje več nakupovalnih torb za vsakodnevne potrebščine in hitre nakupe, kot so šopek cvetja in steklenica vina.

Profimedia

Prada jesen in zima 2024

Nošenje dveh torbic je priljubljeno tudi izven modnih pist. Številna modna dekleta so navdušena nad trendom, že dolgo pa gibanju, ne da bi vedele, da gre za trend, sledimo tudi dekleta z uredništva, ko svoj prenosni računalnik tovorimo v veliki torbi, vse ostale drobnarije pa nosimo v svoji najljubši mini torbici.

Profimedia

Bottega Veneta jesen in zima 2024

Ko gre za vrsto torbic, potrebnih za ponovno ustvarjanje tega stilističnega trika doma, ni pravilnega ali napačnega odgovora. Če pa niste prepričani, kje začeti, vam svetujemo, da je ključno nasprotje in da umetniške oblike, kot je Loewejeva torbica 'Squeeze', odlično dopolnjujejo katero koli strukturirano torbo. Mrežasta torba Longchamp Le Pliage Filet je odlična alternativa klasični platneni torbi; dodajte svoje najljubše mikro torbice za več zabave. Ni pravila, da ne bi smeli kombinirati torbic različnih tekstur, barv, materialov ali celo vzorcev, saj v tem primeru velja 'več je bolje'.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Če obožujete klasičen in prefinjen videz, bodo ene izmed teh kopalk popolne za vaše letošnje poletje

Priporočamo tudi: Pozabite na neprespane noči, to so živila, ki bi jih morali uživati zvečer za boljši in trdnejši spanec

Novo na Metroplay: O igralstvu in sebi onkraj njega | Tjaša Železnik