Modna dekleta dokazujejo, da so ti poletni čevlji vsako leto njihova prva izbira za vse priložnosti

Od klasičnih japonk in tistih s peto in platformo, vsi modeli za poletje 2022.

Modna dekleta dokazujejo, da so ti poletni čevlji vsako leto njihova prva izbira za vse priložnosti - Foto: Profimedia

Poletje, morje, čas počitnic! Kaftani kot obleke, slamnate torbe namesto klasičnih torbic in znamenite japonke, tudi v mestu!

Če so v preteklosti japonke veljale le za obutev za na plažo, se danes postavljajo ob bok sandalom in natikačem, od svetlih barv do bolj nevtralnih odtenkov, in postajajo pravi must have ne le na plaži, temveč tudi na ulicah velikih mest.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pernille Teisbaek (@pernilleteisbaek)

Japonke so bile izumljene pred več kot tri tisoč leti na egiptovskem polotoku, nosili pa so jih predvsem faraoni in duhovniki, saj je bil sandal zelo priljubljen. Izjemno udobne in z izjemno obliko so zasnovane tako, da se idealno spopadajo z visokimi temperaturami.

Torej, izjemne lastnosti, vendar je nedvomno gola in bistvena zasnova tista, zaradi katere so v zadnjih letih postali zelo priljubljen tako med zvezdniki kot tudi drugimi osebnostmi.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Linda Tol (@lindatol_)

Japonke, modna stalnica 2000-ih let

Odlična oblika za poustvarjanje videza iz 90-ih in 2000-ih let, ko so japonke redno nosili na sprehodih po mestu, družabnih dogodkih ali rdečih preprogah; kot v primeru Jennifer Aniston ali celo Charlize Theron na premieri filma Hancock leta 2008.

Pod večerne obleke, dolge ali kratke, ali pod zelo priljubljene kombinezone v pastelnih barvah, ki so simbol obdobja Y2k.

V zadnjih nekaj letih smo bili priča vrnitvi tega preprostega, a kameleonskega sandala, ki se je razvil v številne oblike in sloge, hkrati pa je še vedno dovolj minimalističen, da se poda k vsakemu videzu.

Japonke ali natikači?

Veliki in kvadratni, tako imenovani "slides", so najnovejša evolucija japonk. Z debelim in mehkim podplatom so kot japonke obvezen del garderobe. Številne blagovne znamke so jih na novo oblikovale v najrazličnejših barvah in materialih.

S peto

Za tiste, ki se ne odrekajo petam, so klasične japonke na voljo tudi v različici s peto. Njihov razpon sega od mini petk iz 50. let do bolj čutnih in prefinjenih visokih pet. Tudi tu preidemo od usnja prek žameta do golega učinka, pri katerem prosojnost sandalov poudari preostali videz, tu Kim Kardashian nosi gole japonke s peto.

Kako nositi japonke v mestu?

S kavbojkami, belo majico, kratko obleko, morda z elegantno obleko, da bi jo nekoliko omilili in naredili bolj zabavno, midi obleko, skratka, tisoč in en način nošenja in še več modelov, v katerih jih lahko nosite, bodisi klasične, s peto ali polno peto, ostajajo popolni sandali za poletje!

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pernille Teisbaek (@pernilleteisbaek)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Linda Tol (@lindatol_)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Linda Tol (@lindatol_)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leia Sfez (@leiasfez)

Fotografije: Profimedia

Preberite še: “Puddle Pants” so popolna alternativa ozkim kavbojkam. Jih že imate?

Priporočamo tudi: Na take kratke hlače prisega Ana Klašnja - ne, ne govorimo o kavbojkah

Najbolj brano