Miu Miu v trend ponovno vrača ozke kavbojke z nizkim pasom, zaradi katerih bodste pozabili na vrečaste hlače

18. 3. 2024
Miu Miu v trend ponovno vrača ozke kavbojke z nizkim pasom, zaradi katerih bodste pozabili na vrečaste hlače (foto: Profimedia)
Profimedia

Mica Argañaraz in Rianne Van Rompaey sta na modni pisti Miu Miu jesen-zima 2024-25 nosili oprijete kavbojke z nizkim pasom in pasom z maksi zaponko.

Miu Miu: oprijete kavbojke z nizkim pasom na modni brvi jesen in zimo 2024 2025 so poklon slogu Y2K

Modna revija Miu Miu jesen-zima 2024-2025, ki je potekala v pariški Palais d'Iéna, preoblikuje leksikon oblačil, ki nas spremljajo skozi življenje. Na ozadju, ki ga prekinjajo videoinstalacije, ki jih je ustvarila belgijsko-ameriška umetnica Cécile B. Evans, se oblikujejo evokacije otroštva, ki ga predstavljajo skrčeni proporci, kratki rokavi, čevlji z zaobljenim zaključkom, medtem ko odraslost prikličejo elegantna in bon ton oblačila, krzno z dragulji v babičinem slogu, rokavice in torbice, broške, kroji in črne obleke. Vmes je mladost, dekliškost, ki postane univerzalna in izraža moč uporništva, ki jo izražajo ozke kavbojke z nizkim pasom, katerih vrnitev je Miu Miu napovedal za pomlad in poletje 2024.

Profimedia

Kot kultni kos garderobe, ki ga je nekoliko zasenčil prihod baggy hlač, so skinny jeans v modi doživljale vzpone in padce: v osemdesetih letih prejšnjega stoletja so bile raztrgane in obrabljene, v ospredju pa so bile zaradi punkerske kulture, nato pa so se v letu 2000 ponovno močno pojavile najprej v različici z nizkim pasom in glam, nato pa leta 2010 pod vodstvom estetike Indie Sleaze, ki jo je vodila Kate Moss, v različici z nizkim ali visokim pasom.

Profimedia

Na modni pisti Miu Miu sta manekenki Mica Argañaraz in Rianne Van Rompaey nosili ozke kavbojke z nizkim pasom, poudarjene s pasom z maksi zaponko, in jakne iz džinsa v čistem razpoloženju Y2K, kvadratne mokasine v stilu "dad" in dolg mehak plašč iz umetnega krzna. Mešanica kontrastnih stilov, uporniški videz na razpotju med mladostjo in odraslostjo.

Osnovne, minimalistične, oprijete kavbojke so vsakodnevna stalnica. Miu Miu jih v neskončnih možnostih ponovnega izumljanja džinsa reinterpretira v mehki in raztegljivi različici z osrednjim vzdolžnim šivom kot okrasnim motivom.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Vključite ga v svojo prehrano, da si zagotovite zdravje srca, boljše delovanje možganov ter zdravje sklepov: To so maščobne kisline, ki jih vaše telo nujno potrebuje

Priporočamo tudi: Razlike med BB, CC in DD kremo za obraz: Ugotovite, katera bi se najbolj podala vašemu obrazu (uporabljate pravo?)

Novo na Metroplay: Martina Švab povsem iskreno o družini, medijskem svetu in organizaciji časa | Ob skodelici kave