Jeseni se v modo vrača ta priljubljen trend kavbojk iz 80-ih

Trend razbarvanega džinsa z belilom se vrača - vendar s sodobnim pridihom.

Jeseni se v modo vrača ta priljubljen trend kavbojk iz 80-ih - Foto: Profimedia

Težko si predstavljamo modno sceno osemdesetih let, ne da bi si priklicali podobo Madonne (alias glavne dame tega desetletja), ki nosi acid wash kavbojke. Morda pa niste vedeli, da je ta slog dejansko nastal v Kaliforniji v 60. letih prejšnjega stoletja, ko so kavbojke surferjev zaradi izpostavljenosti soncu in slani vodi zbledele.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emili Sindlev (@emilisindlev)

In čeprav trend acid wash jeansa v zadnjih letih verjetno ni bil v vaših mislih (ali v vaši omari), se bo to kmalu spremenilo - v zadnjih nekaj sezonah so tako luksuzne kot sodobne blagovne znamke ta slog ponovno postavile na modni zemljevid.

Ena od blagovnih znamk, ki je vnovič spodbudila pojav spranega džinsa, je Sea New York. Tehnika pranja zmehča tako teksturo kot barvo, ki jo uporabljamo v kosih, tako da se zdijo dostopni in enostavni za vsak dan. Učinek pranja s kislino je mogoče videti na bolj damskih silhuetah, kot so kratke hlače celo ali nihajoča krila.

Potem je tu MOTHER Denim, še ena sodobna blagovna znamka, ki uvaja nove povišane izdelke, oprane s kislino. Vrnitev trenda acid wash je delno posledica splošne fascinacije modne industrije nad 90. leti (še eno desetletje, v katerem je bil acid wash aktualen). Ljudje se želijo ponovno zabavati z načinom oblačenja in eksperimentiranje s pranjem je odličen način za to.

AVAVAV, cena: 289 evrov

AVAVAV, cena: 185 evrov

ISABEL MARANT ÉTOILE, cena: 172 evrov

ISABEL MARANT ÉTOILE, cena: 172 evrov

ISABEL MARANT ÉTOILE, cena: 238 evrov

ISABEL MARANT ÉTOILE, cena: 177 evrov

Gestuz, cena: 169 evrov

Gestuz, cena: 139 evrov

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Jennifer Lopez te osovražene kratke hlače kombinirala na najbolj eleganten možen način

Priporočamo tudi: Pozabite na globok dekolte, Letizia Ortiz čudovita v obleki s tem zapeljivim detajlom

Najbolj brano