7 modelov kavbojk, ki vladajo letu 2024 in jih bomo to pomlad in poletje videli povsod

24. 4. 2024
7 modelov kavbojk, ki vladajo letu 2024 in jih bomo to pomlad in poletje videli povsod (foto: Profimedia)
Profimedia

Ohlapne ali skinny? Svetle ali z vintidž učinkom? So med njimi vaše najljubše?

Iz trendov za pomlad in poletje 2024 smo razbrali, da kavbojke niso šle iz mode. Nasprotno. Izvoljene so bile za "kralja" garderobe od jutra do poznega večera in so se iz oblačila za vsakdanjo rabo spremenile v idealen kos za tiste večere, ko se ne želite odreči občutku udobja. Primer je Kaia Gerber, ki je odprla Valentinov couture v modrem džinsu, razpeti srajci in pomembnih dodatkih, od čevljev do visečih uhanov. Manifestni videz, ki ga lahko preizkusimo vsi, saj sledi filozofiji: najmanj truda, največja učinkovitost.

Kavbojke leta 2024 izpolnjujejo vse potrebe, v resničnih ali digitalnih izložbah res lahko najdete različne modele glede kroja in barve, vendar obstaja nekaj modelov, ki bodo določali letošnje pomladno-poletne trende: in to je naložba, ki jo je treba narediti zdaj, da jih boste lahko nosili vse leto. Pravzaprav ne smemo pozabiti, da je bil džins pomembno izhodišče tudi za prvenec Sabata De Sarna pri Gucciju: modeli so na modni brvi nosili vrečaste kavbojke indigo barve s pleteninami, posejanimi s kristali (spet so se potrdili kot zvezda večernih videzov), in mehke modele z nizkim pasom z močno okrašenimi kultnimi torbami Jackie.

Na modnih brveh so na voljo številni modeli s številnimi različicami na temo, tako da lahko izberemo oblačilo, ki leta 2024 ne bo le modno, ampak se bomo v njem tudi dobro počutili. Ohlapno ali oprijeto? Ni nujno, da boste izbrali, saj so ohlapne oblike, ki smo jih videli pri Loewe, v nasprotju s "skinny" različico iz džinsa, ki jo je predlagal Miu Miu. Nasprotno pa črne kavbojke niso več v modi, saj jih na modnih brveh ni bilo (morda pa jih bomo septembra spet videli na valu minimalizma). Bela je v modi, vendar le v udobni različici, da postane glavni junak v vsakdanjih oblačilih.

Zdaj skupaj odkrijmo vodilne kavbojke leta 2024, od modnih brvi do vaše omare, z nekaj nasveti, kako jih nositi.

Temno modre kavbojke

Džins, ki ne sme manjkati v vaši omari: ta temni odtenek je kot nalašč za podaljšanje nog, tudi če je z nizkim pasom. Modre kavbojke bodo alternativa elegantnim hlačam, ki jih boste nosili s petami in drugo klasiko, polo majico Miu Miu ali srajco Helmut Lang.

Profimedia
Profimedia

Svetle kavbojke

Odlične za pomlad-poletje, še posebej v sproščeni različici, ravnimi ali širokimi hlačnicami. Loewe je na modno pisto vrnil svetlo modre kavbojke, ki so postale vsakodnevna stalnica v kombinaciji s puloverjem ali krojenim suknjičem.

Profimedia
Profimedia

Kavbojke z ravnimi hlačnicami (zelo 90. leta)

V devetdesetih letih prejšnjega stoletja je džins dokončno zmagal zaradi minimalističnega vsakdanjega oblačenja, ki sta ga tako spodbujala Carolyn Bessette in Calvin Klein. Ravne kavbojke s srednjim ali visokim pasom so zvezde v letu 2024.

Profimedia
Profimedia

Ohlapne kavbojke

Te kavbojke niso preprosto vrečaste, saj se zdi, da so zaradi ohlapnega kroja za eno velikost večje. Nosite jih lahko ležerno s couture topi in postanejo zvezde večernih oblek pravih modnih navdušenk.

Profimedia
Profimedia

Sive kavbojke z vintage učinkom

Za nekatere so črne in velikokrat uporabljene, za druge pa odtenek sive barve. Dejstvo je, da je ta džins že lani določil modne videze in je s svojo nekoliko alternativno eleganco znova zvezda garderobe leta 2024. Odličen je v popolnoma črnih in grunge videzih s kontrastnimi kovinskimi elementi.

Profimedia
Profimedia

Bele kavbojk

Bele kavbojke so postale eleganten vsakodnevni kos in je kot nalašč za popestritev vsakdanjih oblačil, saj dajejo edinstven je ne sais quoi. So veljavna alternativa temno modri barvi, saj jih lahko nosite v popolnoma belem videzu (kot smo ga videli na modni brvi) ali s črno ali mornarsko modro barvo, da bi interpretirali mornarski slog.

Profimedia
Profimedia

Skinny jeans 

Če želite predvideti trende ob koncu leta, so skinny kavbojke z zelo nizkim pasom prava izbira. Miu Miu se osredotoča na kultni model iz leta 2000, saj drzno razkrivajo vaše obline in razkazujejo trebušček: učinek nostalgije je velik, vendar lahko tisti, ki so odraščali z bolj udobnimi modeli (kot so visok pas in ohlapne oblike), eksperimentirajo s stiliranjem.

Profimedia
Profimedia

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Spomladansko astrološko prebujenje: 3 horoskopska znamenja, ki se jim nasmiha ljubezenska čarovnija

Priporočamo tudi: Kaj sporočate okolici, če nosite velike slušalke?

Novo na Metroplay: O igralstvu in sebi onkraj njega | Tjaša Železnik