To so Slovenci razstavljali v londonskem Tate muzeju!

Od 22. do 27. maja je v Tate Modern v Londonu potekal dogodek in razstava WHO ARE WE?, na kateri je sodelovala tudi Katedra za oblikovanje tekstilij in oblačil Naravoslovnotehniške fakultete Univerze v Ljubljani. Preverite, kaj so predstavili!

Moda, 4. 6. 2018
To so Slovenci razstavljali v londonskem Tate muzeju! - Foto: Katedra za oblikovanje tekstilij in oblačil NTF na razstavi

Na povabilo britanske organizacije Counterpoints Arts se je kot eden redkih tujih gostov predstavilo Društvo za trajnostni razvoj Terra Vera s projektom Dnevna soba /The Living Room Project/. 

Dnevna soba je prostor ustvarjalnih srečanj med begunci in lokalnimi ustvarjalci. Projekt je nastal v letu 2017. Oktobra istega leta je bil predstavljen v kreativnem centru Poligon kot spremljevalni dogodek Bienala oblikovanja BIO 25. 

Odzivi na razstavo so bili odlični in velika čast je, da je celoten projekt bil predstavljen tudi v  tako etablirani ustanovi, kot je londonski Tate Modern.
Katedra za oblikovanje tekstilij in oblačil je sodelovala s tremi izdelki: visečo mrežo, multifunkcionalno potovalno torbo in tepihom, dogodek pa je vključeval tudi delavnico vozlanja.

Sodelujoči z Naravoslovnotehniške fakultete:  prof. Marija Jenko, izr. prof. Elena Fajt, asist. Petja Zorec, teh. sod. Alenka More, teh. sod. Marjeta Čuk in študenti: Denis Lukešević, Tara Lombergar, Kaja Repenšek, Pia Gorišek, Darija Batič, Ina Hadžisulejmanović,  Polona Šavc, Teja Rojnik.

Ostali sodelujoči: Jana Milovanović, Samira Kentrić, Palmas Ngen, Martina Obid Mlakar, Erfan Mohseni, Ilir Halili, Rojin Mohammad, Amjad Al-Achkar, Moutaz Bara, Kristina Drnovšek ter Prostor vmes: Lara Gligić, Teja Gorjup, Laura Klenovšek, Neža Krošel.

Fotografije: Prostor Vmes, Tara Lombergar, Pia Gorišek.

Najbolj brano