TO so najbolj priljubljeni kosi Mass kolekcije jesen/zima!

To jesen so v ospredju trendi, ki prihajajo iz modne hiše Balenciaga. In ne govorimo le o 'grdih supergah'.

Moda, 14. 10. 2018
TO so najbolj priljubljeni kosi Mass kolekcije jesen/zima! - Foto: Mass

Superge ostajajo najbolj priljubljena obutev, med njimi pa izstopajo 'grde' superge ali tudi imenovane 'dad sneakers', ki jih zaznamujejo robustne in nenavadne oblike ter vpadljive barvne in vzorčne kombinacije.

Pri supergah izstopajo tudi takšne v obliki nogavičk, katerih fenomen je začela modna znamka Balenciaga, prepoznamo pa jih po poudarjenem podplatu in pletenem vrhnjem delu, ki nežno objame gleženj.

Hladni meseci prinašajo tudi nove oblike gležnjarjev in škornjev. Poleg 'sock boot' ali škorenj nogavička modela, ki tesno objame nogo in ima značilno špičasto konico, so letos najbolj opazni nagubani gležnjari in škornji, ki imajo širši nabran zgornji del.

Prav tako visoko na lestvici ostajajo šik bulerji, ki balansirajo robusten podplat z ekstravagantnimi detajli sijočih zakovic in biserov.

Opazna je tudi sprememba oblike pete, ki je lahko čisto nizka 'kitten heel', pa vse do letos nepogrešljive trikotne pete ali visoke v obliki ozkega pravokotnika.

Med vzorci dominirajo živalski vzorci in karo motiv, ki najpogosteje krasi gležnjarje in visoke škornje iz tekstila. Med barvami pa so najbolj aktualne barve jeseni, kot sta bordo rdeča in kostanjevo rjava, nedvomno pa prvo mesto drži bela barva, ki se je iz superg preselila tudi na gležnjarje in škornje.

Fotografije: Mass

Preberite še: Kraljica je javno komentirala novico Meghan in Harryja

Priporočamo tudi: Vas je že kdaj ob srečanju z neko osebo takoj prevzel občutek, kot da se že od nekdaj poznate?

Najbolj brano