To je kolekcija, ki vam bo z barvami prebudila hormone sreče

Čas je za nove barve! Dobro se zavedamo, kako pomembne so barve, še posebno v sivih dneh imajo moč, da izboljšajo naše razpoloženje. V tej novi kolekciji odtenki spominjajo na barve, iztisnjene iz tube na paleto, s katerimi naslikamo veselo sliko.

Promocijsko sporočilo, 27. 1. 2022
To je kolekcija, ki vam bo z barvami prebudila hormone sreče - Foto: Reserved

Reserved je lansiral novo kapsulno kolekcijo, polno energije, optimizma in moči, poimenovali so jo Colour Treats. Posamezne kose si oglejte v galeriji.

Prehodne kolekcije Reserved so bile včasih bolj umirjene in nevtralne, da bi povezale obe sezoni. Tokrat pa se znamka osredotoča na energične barve, polne vitalnosti. Po sproščenem in umirjenem razpoloženju je torej čas za dober odmerek hormonov sreče. Dopaminski dressing je močan trend v prihodnjih mesecih in je sestavljen iz kombiniranja močnih odtenkov v presenetljivih in pogosto kontrastnih paletah. To je odziv mode na umirjenost in spokojnost, ki smo jo v zadnjem času tako nujno potrebovali.

Odtenki lila in vijoličaste se srečajo z nasičeno rožnato, globoko, sočno zeleno in ekspresivno turkizno barvo ter prepletajo se s kobaltom in nekoliko svetlejšo modro. Obstajajo različne bleščeče teksture – pletene, nagubane in prešite. Dizajni so bili ustvarjeni na način, ki omogoča različne kombinacije posameznih elementov. Obstajajo tudi kompleti: pletenine s hlačami ali kompleti kril z brezrokavnikom, na primer z mini krilom in telovnikom z oblazinjenimi rameni.

Pri vzorcih je Reserved navdihnila obrtna dejavnost. Vključujejo posebej oblikovane žakarde z motivom, ki ohlapno posnema običajen ritem papirnatih pinat (južnoameriške igrače, polnjene s sladkarijami) ali slikarske tone fotografij sončnega zahoda ob morju. Uporabljene barve se le navidezno spopadajo in ustvarjajo očarljive umetniške kompozicije. Različne pletenine pri tem igrajo glavno vlogo: širijo in zožijo, spreminjajo smer ali tvorijo izvirni patchwork, v katerem je vsak obliž platen v drugačnem tkanju.

Obstajajo tudi elementi denim, a so namesto klasične modre nastali v sladkasto roza (mini obleka), lila (kombinezon) in svetlo modri (komplet telovnik plus krilo s pasom). Celotna kolekcija je gladka, brez odrgnin ali barvnih variacij, izdelana iz denima, ki je mehkejši od klasičnega, da se dobro prilega uporabnim, a ženstvenim krojem.

Potencial barvnih priboljškov je spretno ujet v fotografijah Dorote Szulc in slogu Marte Zaczynske, kjer ga dodatno posterijo žarki zahajajočega sonca in bližina narave.

Kolekcija Colour Treat bo 21. januarja na voljo v stacionarnih trgovinah in na spletu.

 

 

 

 

Najbolj brano