Kako pravilno skrbeti za svoje modrčke?

Modrček je eden najbolj intimnih modnih kosov, ki potrebuje ustrezno skrb, s katero ohranjamo njegovo kakovost in funkcionalnost.

modrček

Pravilna skrb za oblačila podaljša njihovo življenjsko dobo. Spodnje perilo je izredno občutljivo in zato je še toliko bolj pomembno, da ga pravilno shranjujemo, peremo in po določenem obdobju tudi zamenjamo. Pri modrčkih velja upoštevati spodnje nasvete.

1. Kdaj oprati modrček?

Modrček lahko oblečete dvakrat ali trikrat, nato pa je že priporočljivo pranje. 

2. Ročno pranje?

Modrčke in delikatno intimno perilo je najbolje oprati ročno ter s hladno vodo, s čimer preprečite, da bi se tkanina natrgala ali izgubila obliko. V kolikor ga želite oprati v pralnem stroju, si najprej priskrbite mrežasto pralno vrečko, ki bo modrček zavarovala. Še opozorilo. Kadar intimno perilo perete v pralnem stroju, preskočite uporabo mehčalca, saj le ta zmanjšuje trdnost vlaken in poveča možnost, da se perilo sčasoma raztegne.

3. Kako shranjevati modrčke?

Modrčki, ki imajo penaste košarice so lahko zloženi en na vrh drugega (pri tem jih ne prepogibamo), modrčke brez penaste košarice pa lahko tudi zložimo.

4. Kdaj je čas, da zamenjate modrček?

Prvi znak, ki vas opozori, da bo modrček potrebno zamenjati je, ko ta izgubi svojo obliko, ko se tkanina natrga ali ko se raztegnejo naramnice, saj v takem primeru modrček ne nudi več učinkovite opore.

5. Koliko modrčkov naj bi imeli?

Vsaka ženska naj bi v svoji zbirki imela vsaj 7 različnih modrčkov, ki jih izbere glede na svoje potrebe in želje. Z večjo zbirko se modrčke tudi lažje dnevno menja, kar pomeni, da se jih lahko tudi pravočasno opere.

Preberite še: Praske na najljubšem paru sončnih očal? Imamo rešitev!

Priporočamo tudi: Nove raziskave pravijo, da zajtrk ni dober za vse!

Najbolj brano