Ali veste, zakaj si rdečega spodnjega perila ne smete kupiti sami?

Nošnja rdečega spodnjega perila na slivestrov večer se je dobro prijela tudi na naših tleh.

Ali veste, zakaj si rdečega spodnjega perila ne smete kupiti sami? - Foto: Instagram

O tem govori tudi dejstvo, da se največ rdečega perila proda prav v mesecu decembru in nato v februraju za praznik ljubezni. Pa veste zakaj na novoletni večer nosite rdeče perilo?

Ta tradicija, ki naj bi v Evropi izvirala iz Španije in Italije, v Aziji pa naj bi jo negovali na Kitajskem, sega več sto let nazaj. V Italiji rdeče perilo, ki ga nosite na predvečer novega leta, zagotavlja srečo in uspeh v prihodnjem letu, po španski tradiciji pa naj bi nošenje prazničnega rdečega spodnjega perila začinilo vaše ljubezensko življenje. Rdeča barva predstavlja strast, kri, zdravje in življenje samo. Ob tem pa velja opomniti, da mora biti rdeče spodnje perilo darilo, kar pomeni, da "uroki" ne bodo delovali, če ga kupite sami. Prav tako mora biti to novo spodnje perilo, ki ga boste prvič oblekli prav na silvestrovo.

Torej, ne glede na to, ali imate za svojo novoletno zabavo, zmenek ali ne, morate svojemu spodnjemu perilu, če želite pregnati smolo in si v prihodnjem letu zagotoviti zadovoljstvo in srečo, posvetiti malo več pozornosti oziroma obleči rdeče spodnje perilo. Tako ženske kot moški, še posebej tisti vraževerni. Še vedno mu lahko namignete in da, dovolj je zgolj en kos.

Hlačke Lisca, 21,90 €

Balkonet Lisca, 52,90 €

Modrček-top H&M, 9,99 €

Spodnje hlačke Next, 22 €

Bodi Karl Lagerfeld, 99 €

Hlačke Eberjey, 57 €

Modrček Zara, 22,95 €

Hlačke Calvin Klein, 15,90 €

Pripravila Petra Windschnurer

Fotografije: Instagram/@chiaraferragni

Preberite še: Maja Keuc - Amaya je nosila ta čudovit usnjen plašč

Priporočamo tudi: Pregledali smo vse praznične obleke v H&M in izbrali 10 najlepših

Najbolj brano