Sledite trendu: Logomanija

Še pred kratkim smo s suknjiči sporočali, kako nam je ime, zdaj pa je čas, da znova opozorimo na to, kdo jih je izdelal.

Moda, 4. 2. 2016
Sledite trendu: Logomanija - Foto: Profimedia

Najbolj znane črke

Pravzaprav ni nikogar, ki bi ob črki G pomislil na gospodarsko zbornico, G je za Gucci, LV za Louis Vuitton, CC za Chanel, CK za Calvin Klein. Med 'pozabljene', a še vedno aktualne črke sodijo YSL za (zdaj samo še) Saint Laurent in DG, ki sta veliko vlogo najrazličnejših vzorcev odigrali v že opuščeni liniji D & G.

Najbolj znani logotipi

Med najbolj prepoznavne logotipe sta se zagotovo vpisala Versace s svojo meduzo in Moschino z imenom Moschino. Čeprav se zadnji že nekaj let, odkar ga vodi kreativni direktor Jeremy Scott, poigrava s številnimi drugimi logotipi, Moschino ostaja Moschino.

Najbolj poznan vzorec

Največkrat kopiran, najbolj znan vzorec, pravzaprav edini pravi logotip blagovne znamke Burberry je karo vzorec v svetlo rjavi, bež, beli in črni barvi.

Burberry

Kaj pa ponaredki?

Logomanija je v vsej svoji perverziji ponaredkov vrhunec dosegla v poznih devetdesetih in na začetku novega tisočletja. Ob svojem koncu je na modnem prizorišču višje kotirala doma narejena papirnata torbica z oznako CC kot skoraj identičen ponaredek, pripeljan iz Turčije ali Kitajske.

Nova sezona

Novo obdobje logotipov v ospredje poriva tiste malce manj znane. Kaj pravite o oblekah, ki se kitijo z logotipi, kot so Loewe, Paco Rabanne in Lanvin?

Najbolj brano