Prvo razkritje 2. edicije MBFWLJ

Uvodni del druge edicije MBFWLJ bo posvečen poklonu 50. obletnice ustvarjalnih presežkov nesporne slovenske modne ikone Marjete Grošelj. Kaj vse se bo še dogajalo? 

Moda, 1. 4. 2016
Prvo razkritje 2. edicije MBFWLJ

Po Berlinu, Torontu, Tokiu, Istanbulu, Pragi ter drugih evropskih in svetovnih metropolah Mercedes–Benz Fashion Week prihaja in ostaja v Ljubljani. Najuglednejši slovenski kulturni hram - Cankarjev dom - bo med 22. in 24. majem ponovno gostil najboljše modne oblikovalce, ustvarjalce, modele, vizažiste, frizerje in ljubitelje modnih spektaklov iz Slovenije in tujine. Ti si bodo v treh dneh lahko ogledali modne revije priznanih oblikovalcev, prisluhnili strokovnemu predavanju visokega predstavnika prestižne nemške avtomobilske znamke in uživali v obeležju 50. obletnice letnice slovenske modne ikone - Marjete Grošelj.

Uvodni del druge izvedbe MBFWLJ bo posvečen posebni gostji praznika mode, lepote in dizajna. V Cankarjev dom prihaja gospa Marjeta Grošelj. Ikona slovenskega modnega oblikovanja je za svoje delo prejela več mednarodnih nagrad, leta 2003 pa tudi prestižno nagrado Mercedes-Benz za oblikovalko leta. Brezhibno urejena ustvarjalka torbic pozdravlja kreativni naboj, drznost in dragoceno ravnotežje z modo, ki prehaja v umetnost. Marjeta Grošelj pravi, da ne pozna natančne številke torbic, ki so v vseh teh letih prišle izpod njenih rok, se pa zelo razveseli pogleda na kakšno starejšo, ki ji obudi spomine in včasih tudi pomaga pri razvijanju misli za novi model.

Marjeta Grošelj

Torbice Marjete Grošelj so zelo priljubljene tako doma kot v svetu. Za prestižno blagovno znamko se odločajo tudi zvezdnice svetovnega formata, torbice z značilnim logotipom Marjete Grošelj pa so tudi na seznamu protokolarnih daril Republike Slovenije.

Spremljajte praznik mode, lepote in dizajna na družbenih omrežjih Facebook, Instagram, Twitter ter spletni strani mbfashionweeklj.si. Programski okvir za edicijo jesen-zima 2016 bo v celoti predstavljen kmalu.

Spomladanski ediciji bo sledila jesenska, in sicer oktobra 2016, katere vsebina bo predstavljena pozneje.

Najbolj brano