Olivia Palermo: Čudežno dekle v svetu mode

Lepotica Olivia Palermo je nesporna ikona, pečat v svetu mode in njene elegance. Razglasili so jo za najlepše oblečeno Newyorčanko. 

Moda, 10. 3. 2016
Olivia Palermo: Čudežno dekle v svetu mode - Foto: Profimedia

Devetindvajsetletna hči elitnega nepremičninskega agenta Olivia Palermo je odraščala v ameriškem Connecticutu in bila kot otrok, vsaj po njenih besedah, malo bolj fantovska. A njen entuziazem in ljubezen do kreiranja ter lepih oblačil sta jo popeljala do prestola, na katerem sedi danes - ljubijo jo namreč številni oblikovalci in modne hiše, ženskam po vsem svetu pa daje neskončen navdih. 

Američanka južno-italijanskih korenin je v preteklosti krasila naslovnice največjih modnih revij, kot so Elle, Asos Magazine in britanska Marie Claire. Kot žirantka je svoje znanje delila v angleškem in irskem šovu Next Top Model, leta 2012 pa jo je časnik New York Post razglasil za najlepše oblečeno Newyorčanko.

Le kdo bi si mislil, da bo dekle, ki je v srednji šoli igralo na članskem mestu hokejske ekipe, nekoč postalo del ekipe piarovskega oddelka legendarne modne oblikovalke Diane von Fürstenberg. Olivia živi za svoje sanje in pohvali se lahko tudi s stažem na oddelku za nakit in modne dodatke velikana Elle. Leta 2008 se je zaradi želje po zbližanju z igralskimi vodami kot del zasedbe pojavila na malih zaslonih in navduševala gledalce MTV-jeve televizijske serije The City, leto pozneje pa podpisala pogodbo z agencijo Wilhelmina Models. Pod njihovim okriljem in podporo je kradla poglede z naslovnic številnih medijskih velikank. Tudi angleške Marie Clair.

A Olivijino delo bogatijo tudi lastne kolekcije čudovitih oblačil, nakita in čevljev. In svetlolaska, ki jo v življenju le redko opazimo brez vrtoglavo visokih pet, pravi, da so njen najljubši kos v omari zgolj preprost par balerink. Le malokdo recimo ve, da premore tudi žilico za humanitarnost. Posebno kolekcijo Massai je podarila v dobrodelne namene prebivalkam Kenije in prispevala k izboljšanju tamkajšnjih razmer. Njeni oboževalci pa jo imajo možnost spremljati na vsakem koraku - njena spletna stran namreč živi v stilu njenih potovanj, priljubljenih kosov oblačil in blogerskih objav. No, danes njen novi projekt gradi na ideji, ki jo je zasnovala z znamko Nordstorm. Kolekcija, ki diha v slogu ulične mode. "Želeli smo ustvariti kose oblačil, ki jih ženske enostavno združijo v različne kombinacije ter nosijo vse leto," o njej pove Palermova, ki z njo premika meje in ji odpira dostopnost. Vsak kos je namreč vreden manj kot sto ameriških zelencev.

Pripravila: Petra Rozman

Napisala: Neja Drozg

Foto: Profimedia

"Nikomur ne dovolim, da mi zapoveduje, kaj naj oblečem. Nikoli! Sami se moramo dobro počutiti v svoji koži," je povedala Olivia Palermo.

Iz revije: Story

Najbolj brano