Zvezde britanske mode: Alexa, Stella, Cara ...

V Londonu so podelili britanske modne nagrade, na katerih je kar dvakrat slavila Stella McCartney: dobila je priznanji za najboljšo oblikovalko in za najboljšo znamko leta.

Valentino Garavani in Alexa Chung (foto: Profimedia)

Valentino Garavani in Alexa Chung

Stella McCartney (foto: Profimedia)

Stella McCartney

Cara Delevingne in Rita Ora (foto: Profimedia)

Cara Delevingne in Rita Ora

Model leta je postala zadnje čase vseprisotna Cara Delevingne, ki jo obožuje tudi "šef" Chanela, muhasti Karl Lagerfeld.

Louisa Wilson, pedagognija s kolidža Central Saint Martins, ki je vcepila znanje številnim velikim imenom britanske mode (tudi Alexandru McQueenu) je dobila priznanje za modno ustvarjanje, posvečeno spominu na pokojno modno urednico Isabello Blow.

Najbolj obetavni modni talenti leta po mnenju Britanskega modnega sveta (BFC) so, vsak v svoji kategoriji, 28-letna Sophie Hulme, 26-letni J. W. Anderson in 35-letni Jonathan Saunders, oblikovalka srbskih korenin Roksanda Ilincic pa ustvarja najlepše kreacije, ki jih zvezdnice nato nosijo na rdečih preprogah.

Najboljše modne dodatke oblikuje Nicholas Kirkwood, za novinca, ki se je uspešno zasidral na modnem prizorišču, je bil nagrajen Erdem, za področje moške mode pa Kim Jones (za močnejši spol oblikuje pri hiši Louis Vuitton).

Za izjemne dosežke v svetu mode se je BFC poklonil kultnemu oblikovalcu čevljev (ki veliko dolguje tudi Seksu v mestu in SJP), Špancu Manolu Blahniku.

Za stilsko ikono je bila že tretjič nagrajena Alexa Chung, mlada ambasadorka britanske mode, ki trenutno prebiva v New Yorku (natančneje v trendovskem Brooklynu).

Foto: Profimedia

Najbolj brano