Zrcalce, zrcalce, povej, kdo je najboljša stilistka Hollywooda

Kate Young, stilistka, zaslužna za nekatere najbolj odmevne oprave Michelle Williams in Natalie Portman na rdečih preprogah, se je znašla na vrhu lestvice 25 najvplivnejših stilistov v Hollywoodu.

Michelle Williams, Louis Vuitton - Foto: Profimedia

Youngova si je zmagoslavje na seznamu, ki so ga sestavili pri reviji The Hollywood Reporter, zaslužila tudi s stiliranjem Natalie Portman v lanski sezoni rdečih preprog, ki jo je takrat noseča igralka kronala z oskarjem za glavno vlogo v Črnem labodu.

Na drugem mestu se je znašla Leslie Fremar - med njenimi strankami sta tudi Charlize Theron in Reese Witherspoon -, na tretjem pa Petra Flannery, ki je znana po odkrivanju vzhajajočih igralskih zvezd, iz katerih naredi ljubljenke modnih opazovalcev: med drugim so njene varovanke Emma Stone, Zoe Saldana, Mila Kunis, Megan Fox ...

Rachel Zoe, lanska "številka ena" s seznama, ki si je zgradila pravi modni imperij, se letos med petindvajseterico sploh ni znašla, saj naj bi bila po pisanju Hollywood Reporterja že preveč vplivna za kaj takega.

Prijetna osebnost z diplomo z Oxforda

Kate Young se je rodila v Pensilvaniji, na prestižnem Oxfordu je diplomirala iz angleškega jezika in umetnostne zgodovine, nekoč je bila pomočnica razvpite urednice ameriške izdaje revije Vogue Anne Wintour ...

Poleg modnega znanja in prefinjenega okusa Youngovo po besedah njenih sodelavcev odlikujeta še skromnost in prijetna osebnost.

Na priloženih fotografijah si oglejte, kakšni garderobi je Kate Young izbrala za Michelle in Natalie na letošnjih Oskarjih, več o oskarjevski rdeči preprogi pa na tej povezavi.

Najbolj brano