Valentino Haute Couture pomlad in poletje 2022: oda anatomiji ženskega telesa

Anatomy of Couture je Valentinova najnovejša kolekcija visoke mode: Pierpaolo Piccioli se vrača v Pariz in nam po natančnih študijah oblik in barv pokaže svoje raziskave.

Valentino Haute Couture pomlad in poletje 2022: oda anatomiji ženskega telesa - Foto: Profimedia

Valentino se s kolekcijo haute couture pomlad poletje 2022 vrača v Pariz: tukaj je vse, kar morate vedeti o videzih, ki so očarali modni svet.

Vrnitev črne barve

Tudi s platna, od daleč je tisti občutek čarobnosti, ki ga lahko da modna revija, tudi če imaš noge na tleh (sediš v prvi vrsti ali doma na fotelju). Med čakanjem na prenos v živo – tiste kanonične minute zamude, preden glasba prekine klepetanje prisotnih v sobi – lahko opazite, da je modni sistem na poti popolnoma usklajen: kar preseneča so črna oblačila. Takoj razumemo, da se bo dnevna uniforma vrnila v to nevtralno barvo, medtem ko bo dodatek (svetleča ogrlica ali stiletto peta) nosil breme karakterizacije silhuete. Brez prevelikega presenečenja je prvi videz modne revije le črna mini obleka, oblečena s prosojnimi ton sur ton nogavicami: manekenka se pusti opazovati, ko se spušča po stopnicah in prečka sobe, prekrite s preprogo iz slonovine, ki se odražajo v pozlačenih ogledalih, ki jih najdemo na 8 Place Vendôme.

Različice na temo visoke mode

Govorili smo o črni barvi in ​​njeni vrnitvi, vendar ne moremo zanemariti široke barvne palete: Pierpaolo Piccioli je vedno kazal posebno občutljivost pri uporabi barve (tudi če na koncu modne revije pride ven s črnimi hlačami in puloverjem, tako postane njegova uniforma za pozdrav občinstvu). Njegova edinstvena sposobnost, ki mu je omogočila, da je Valentino obnovil s široko in pomembno paleto: vijolično, modro, zeleno in roza. Oranžna je nabita in intenzivna in ni nostalgije po rdeči, v predstavi pa izstopajo tudi najsvetlejši odtenki, električni in neonski.

Različicam na barvno temo so dodana oblačila, ki niso samo veličastna: Pierpaolo Piccioli na modne pisti prinaša zelo kratka oblačila, obsežna ogrinjala, prefinjene plašče, tekoče hlače, lahke bluze in minimalistične srajce.

Anatomija ženskega telesa pove lepoto

Anatomija mode nakazuje, da je bil namen Pierpaola Picciolija: povedati lepoto tako, da se prikrajša za paradigme, z uporabo najbolj rafinirane formule, zgodovine umetnosti. Pravzaprav moda vidi visoko modo kot način izražanja umetnosti, kot vitalno načelo lepote: predmet preučevanja je pravzaprav množica ženskega telesa. V zakulisju so podobe Man Raya, Botticellijeva slika Rojstvo Venere, pa tudi nekaj posnetkov Kate Moss, ki jih je upodobil njen ljubimec Mario Sorrenti. Na ta način oblikovalec upodablja različne oblike, različne starosti, različne etnične skupine, da bi proslavil bogastvo, individualnost in raznolikost. Za modno hišo Valentino je bilo bistveno, da se modeli ne prilegajo enemu in edinemu telesu (zato primerni od Lady Gage do Frances McDormand).

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Škornji te barve so letos najbolj priljubljeni - tako jih nosi Mojca Mavec

Priporočamo tudi: 7 zimskih škornjev, ki bodo podaljšali vašo silhueto

Najbolj brano