To je neobičajna barva, ki bo zaznamovala leto 2022 - si jo upate nositi?

Barva leta 2022 je odtenek Very Peri. 

To je neobičajna barva, ki bo zaznamovala leto 2022 - si jo upate nositi? - Foto: Profimedia

Pantone ob koncu vsakega leta, kot zaključek obsežnih raziskav predstavi barvo, ki bo zaznamovala prihajajoče leto. Barva je v družbi še vedno prepoznana kot pomemben vir komunikacije tudi takrat, ko se njenih vplivov ne zavedamo. Pomaga pri izražanju čustev, s primerno izbrano kombinacijo, pa vodi do realizacije še tako zahtevnih idej. Barva za leto 2022 je še posebej dinamična, po mnenju Pantona pa njena večplastnost prinaša "raziskovanje neštetih priložnosti, ki so pred nam"i.

Preberite tudi: V novo leto bomo vstopili z najljubšo pričesko Francozinj! Napoveduje Lily Collins

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by PANTONE (@pantone)


Za leto 2022 je Pantone ustvaril nov odtenek.

Letošnje leto je prvič v zgodovini postreglo z dvema glavnima odtenkoma, živahno rumeno in tradicionalno sivo. Tudi leto 2022 bo posebno - Pantone je za popolno povzetje pričakovanj za novo leto ustvaril nov odtenek. "To barvo smo izbrali, ker za prihodnost napoveduje novost in moč. Odseva trenutno dogajanje po svetu in navdušenje, ki ga pričakujemo ob vstopu v novo leto" so o končni odločitvi sporočili iz Pantona.

Barva leta 2022 bo odtenek Very Peri, Pantone 17-3938. Odtenek je mešanica modre, barve navadnega zimzelena in vijolične z rdečim podtonom. Pantone je barvo opisal kot večplastno in dinamično, takšno ki odlično povzame pričakovano vzdušje v letu 2022: "Very Peri je igriva mešanica zanesljive modre, energične in živahne rdeče ter tople vijolične - ta odtenek je navdihujoča zmes novosti".

Very Peri ne bo zaznamovala le modne industrije, temveč tudi lepotno. V ospredju ne bodo samo Very Peri odtenki senčil, barva se bo preselila tudi na pakiranja produktov. V slogu dinamičnosti odtenka, lahko pričakujemo tudi posebno priljubljenost svetlečih in mat senčil, ki se dobro ujemajo s trenutno prevladujočo modno estetiko Y2K.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by PANTONE (@pantone)

Fotografije: Profimedia in Instagram

Preberite še: Jennifer Lawrence je mojstrica mode za nosečnice - to so njeni najlepši stajlingi

Priporočamo tudi: Severina nam je pokazala, kako to zimo nositi temne najlonke

Najbolj brano