To je 8 novodobnih modnih znamk, ki jih morate poznati

Oblikovalci, ki preizkušajo meje mode in tekstila.

To je 8 novodobnih modnih znamk, ki jih morate poznati - Foto: Profimedia

Vseskozi razvijajoča ideja o popolni estetiki, na stotine modnih oblikovalcev po svetu vodi v različne, pogosto polarno nasprotujoče smeri. Ob poplavi novosti in trendov se zazdi, da je iznajdba nečesa novega v modni industriji nedosegljiva - na srečo so tu oblikovalci, ki svojo vizijo pretvorijo na do sedaj še ne viden način in tako dokazujejo neskončne razsežnosti modne kreative.

Poglejte osem mladih modnih znamk, ki dokazujejo, da modni svežini ni videti konca.

1. Roberta Einer

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by R O B E R T A E I N E R (@robertaeiner)


Dizajni Roberte Einer raziskujejo estetiko maksimalizma in meje obdelovanja tkanin. Po enajstih letih ustvarjanja, šolanja na najprestižnejših modnih univerzah na svetu in številnih nagradah, estonsko oblikovalko prepoznamo po udarnih pleteninah, čipkah in opaznih barvah.

2. Peter Do

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Peter Do (@the.peterdo)


Oblikovalec Peter Do ne mara pravil in ustaljenosti v modni industriji, njegovi nekaj let stari znamki pa priljubljenost raste zaradi "kul" in nosljive estetike. Peter Do pravi, da ustvarja za ambiciozna ženske s polnim urnikom, ki si želijo modernosti med opravljanjem dnevnih obveznosti. Slovi po eksperimentiranju z monokromatsko barvno shemo in rezanjem stalnih garderbonih kosov na mestih, kjer si jih ostali ne upajo.

3. Dion Lee

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DION LEE (@dionlee)


Dion Lee ustvarja v kombinaciji arhitekture in fluidnosti ženske mode. Udarni dizajni združujejo radikalna nasprotja med agresijo in umirjenostjo, tehnično dovršenostjo in "površnostjo" ter ženskimi in moškimi elementi. Avstralski oblikovalec, ki sicer ustvarja v modni prestolnici New York med najprepoznavnejše kose uvršča strukturirane korzete, ki so stalnica v omarah Belle Hadid in Due Lipe.

4. Paris Georgia

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Paris Georgia (@paris__georgia)


Znamko Paris Georgia je večina izmed nas spoznala s preprostim topom s srčkastim izrezom, ki je lansko poletje obnorel Instagram. Novozelandska znamka obstaja že od leta 2005, vodilo za vedno bolj ikonične kreacije pa so ženske, mame, prijateljice, ki ta oblačila nosijo na dnevni bazi, z njimi pa izražajo moč, samozavest in neodvisnost. 

5. Marine Serre

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MARINE SERRE - FUTUREWEAR (@marineserre_official)

Pariška oblikovalka Marine Serre si je po osvojitvi LVMH nagrade leta 2017 izborila mesto med ikoničnimi oblikovalci s prepoznavnim vzorcem luninega krajca, ki ga z vsako kolekcijo še nadgrajuje. Vizijo o futuristični modi za ženske raziskuje s kombiniranjem športnih in klasičnih ženskih silhuet ter elementi couture senzibilnosti, kreativno pa kreacije vključuje tudi elemente upcyclinga in vintage mode.

6. Chopova Lowena

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Chopova Lowena (@chopovalowena)


Če iščete barve in vzorce za popestritev omare, je britansko-bulgarska znamka Chopova Lowena pravi naslov. Svoje bulgarske korenine sta ustanoviteljici povezali s trajnostjo in osebno kreativo, najraje pa ustvarjata z lokalnimi bulgarskimi tkaninami in recikliranimi materiali. Njun najprepoznavnejši kos, karirasta krila do kolen, je navdihnila estetika šolskih uniform, ki sta jo združili z vpadljivimi kosi rock kulture iz osemdesetih.

7. Bethany Williams

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bethany Williams | Designer (@bethany_williams_london)


Kreativna direktorica in ustanoviteljica istoimenske znamke Bethany Williams, verjame v spodbujanje družbenih sprememb skozi modne kreacije. Oblikovalka svojo drzno vizijo in barvito estetiko dopolnjuje s sodelovanji z neprofitnimi organizacijami.

8. Ludovic de Saint Sernin

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ludovic de Saint Sernin (@ludovicdesaintsernin)

Francoski oblikovalec Ludovic de Saint Sernin v istoimenski znamki deluje s partnerjem, o svojih dizajnih pa pravi, da so čustveno združevanje seksualnosti in krhke osebnosti. S svojo vizijo spodubuja prebujanje ženske, nežnejše plati pri moških, z uniseks in moškimi različicami tradicionalno ženskih kosov pa zabrisuje navidezne meje spolne estetike. Ludovic zase pravi, da kljub medijskim spolnim identifikacijam njegovih kreacij oblikuje brez misli na spol človeka, ki kreacijo nosi - raje se osredotoči na burno življenje njegovih strank, kamor bodo estetsko sodili tudi njegovi kosi . 

Najbolj brano