Superheroji - moda in fantazija

Vse oči zabaviščnega sveta so bile oprte v newyorški muzej umetnosti, kjer so se na gala prireditvi Met ball pred odprtjem razstave Superheroes: Fashion and Fantasy (7.5. – 1.9.2008) zbrala priznana modna imena s svojimi povabljenci.

Superheroji - moda in fantazija - Foto: Fotografija Imaxtree, Superheroes: Fashion and Fantasy

Namen razstave je preplesti modo in umetnost večnih junakov, kot so Superman, Spiderman, Wonderwoman, Batman, Catwoman, Hulk, Iron man, Flash, X-men, Ghostrider.

Jean Paul Gaultier, John Galliano, Giorgio Armani, Julien Macdonald, Alexander McQueen, Dolce&Gabbana, Gianni Versace, Thierry Mugler, Pierre Cardin, Nicolas Ghesquiere, Rudi Gernreich, Gareth Pugh, . . so zveneča imena oblikovalcev modnega sveta, ki so iskali navdih za kolekcijo pri junakih ali pa so bili zadolženi za kostume, ki so jih nosili igralci pri upodobitvah le-teh.

Giorgio Armani, ki je bil 'glavni krivec' za razstavo, je povabil čedno Julio Roberts, Georga Clooneya ter urednico ameriškega Vogue-a, Anno Wintour.

Povabilo Donatelle Versace je sprejela brazilska lepotica Gisele Bündchen, ki je prišla v spremstvu ameriškega nogometaša Toma Bradya

Italijanski dvojec Dolce&Gabbana si je za povabljence izbral sveže zaročeno Scarlett Johansson, Davida Bowieja in njegovo lepo Iman, Diane von Furstenberg, pa je svojo muzo našla v dvojčicah Olsen, ki ju je posebno za to prireditev tudi oblekla.

Marc Jacobs je k svoji mizi povabil manekenki Heleno Christensen in Karen Elson ter režiserko Sofio Coppola.

Poleg omenjenih zvezd, ki so na rdeči preprogi blestele v kreacijah gostujočih kreatorjev, so se na njej znašli še Tom Cruise s svojo ljubko ženo Katie Holmes, Thandie Newton, Beyonce, glasbeni par Jennifer Lopez in Marc Anthony, modna ikona Victoria Beckham s sporogom, manekenka Claudia Schiffer ter dive igralskih krogov Liv Tyler, Eva Mendes, Jennifer Connelly, Christina Ricci, Claire Danes, Natasha Richardson in Naomi Watts.

Fotografije Imaxtree in promocijsko gradivo

Najbolj brano