Roisin model visoke mode

Pevka Roisin Murphy ni tuja z modnimi pistami.

Roisin model visoke mode - Foto: Fotografija Imaxtree

Septembra smo jo lahko občudovali v prvih vrstah na vseh štirih velikih tednih mode, kjer se je udeležila modnih revij prestižnih znamk kot so Dior, Gucci ter Dolce & Gabbana.

Njeno naslednje tvegano dejanje pa bo skok iz gledalca v nastopajoči model. Irka bo tako nastopila na debitanski predstavitvi Haute Couture kolekcije Alexandra Vauthierja.

Kreator je trenutno kreativni direktor pri francoski ready-to-wear znamki Lilith, včasih pa je sodeloval tudi pri Thierryju Muglerju ter Jeanu Paulu Gaultieru, kjer je bil zadnjih osem let glavni oblikovalec znotraj oddelka visoke mode.

S takim impresivnim couture življenjepisom, lahko od Alexandra pričakujemo enkratne kreacije. Dizajner bo naslednji teden priletel v London, kjer se bo začelo pomerjanje oblačil za petintridesetletnico, znano po svojem ekstravagantnem stilu oblačenja, ki pa ni le del njenih koncertnih nastopov, ampak njen zaščitni znak.

Nekdanja pevka skupine Moloko bo tako nastopila 28. januarja 2009 na pariškem tednu mode.

Roisin, ki smo jo lahko v poznih pomladnih mesecih občudovali v ljubljanskih Križankah, pa se te dni snema svoj, že tretji samostojni album. K ustvarjanju je zopet povabila producenta Seijija, ki je že sodeloval pri njenem drugem albumu Overpowered.

Fotografija Imaxtree

Najbolj brano