Rdečo preprogo iz »Meta« si lahko ogledate v živo!

V noči s ponedeljka na torek si bomo modni navdušenci prvič v zgodovini lahko ogledali živi prenos rdeče preproge z galavečera Kostumskega inštituta v New Yorku, dogodka, ki mu rečejo kar "oskarji modne industrije".

Lani so v Metropolitanskem muzeju umetnosti postavili razstavo Alexander McQueen: Savage Beauty, ki je šla v anale kot najbolj obiskana začasna razstava v zgodovini te slovite institucije. Foto: Spletna stran muzeja

Tudi letos gotovo ne bo manjkalo ekstravagatnih toalet, v katerih se bodo pod žarometi sprehodile slavne gostje.

O čem bi govorili Elsa in Miuccia?
Tokrat se bodo na razstavi Kostumskega inštituta, ki deluje pod okriljem Metropolitanskega muzeja umetnosti (pogovorno "The Met"), poklonili ustvarjanju Else Schiaparelli (1890-1973) in Miuccie Prade (1949).

Razstava z naslovom Schiaparelli and Prada: Impossible Conversations, ki raziskuje vzporednice med italijanskima modnima oblikovalkama iz različnih zgodovinskih obdobij, bo na ogled med 10. in 19. avgustom. Morda uporabna informacija za tiste, ki vas bo pot kaj zanesla v veliko jabolko.

Prenos z rdeče preproge si boste ob pol enih ponoči lahko ogledali na uradni spletni strani muzeja, kjer najdete tudi več podrobnosti o dogodku.

Najbolj brano