Razstava: Alan Hranitelj, jesen-zima 2008/09

Razstava mojstra kostumografije v prostorih ljubljanskega Narodnega muzeja je odprla svoja vrata 25. septembra.

Razstava: Alan Hranitelj, jesen-zima 2008/09 - Foto: Fotografija Ivana Krešič, Fotografija www.josipalisac.com, promocijski material

V svoji več kot dvajsetletni zgodovini ustvarjanja, vse od leta 1986 pa do danes, je oblikoval kostume za 175 gledaliških predstav, 20 velikih dogodkov, 9 filmov, ter pripravil 51 razstav in modnih revij.

Zagrebčan trenutno dela v Kanadi, kjer soustvarja kostume za gledališki spektakel Cirque du Soleil.

Glavni pokrovitelj razstave je trgovska veriga Mercator, ki je tudi odkupila Hraniteljevo umetnino imenovano Ruski metulj.

Ta bo do konca razstave skupaj z ostalimi deli na ogled v muzeju. Po 25. oktobru pa bodo vsa dela do konca leta krasila izložbo blagovne hiše Maxi.

Alana Hranitelja, modnega oblikovalca in umetnika, ki ne mara, da se ga kategorizira, bi lahko zaradi njegovih fantazijsko magičnih kostumov, umetnin, pri katerih v neobičajnih kreacijah čudežno prepleta teksturo, barvo in obliko, poimenovali čarovnik stila.

Njegova najbolj znana dela, vse od oblačil, ki jih je nosila njegova muza Josipa Lisac, do kostumov za gledališke predstave, si bo mogoče ogledati vse do 25. oktobra tega leta.

Fotografije Ivana Krešič ter promocijsko gradivo

Najbolj brano