Princesa Diana in njen modni trik največji navdih na rdeči preprogi filmskega festivala v Canessu

Nekatere fotografije s filmskega festivala v Cannesu bodo živele večno: Cameron Diaz na plaži v slip obleki z nogavicami in škornji iz 90. let, Grace Kelly na jahti v potiskanih hlačah in princesa Diana na rdeči preprogi leta 1987 v nežno modri obleki Catherine Walker.

Princesa Diana in njen modni trik največji navdih na rdeči preprogi filmskega festivala v Canessu - Foto: Profimedia

Pokojna princesa se je festivala udeležila s svojim tedanjim soprogom princem Charlesom v obleki iz tila brez naramnic in z ujemajočim se šalom iz šifona, ki se ji je opletal okoli vratu in se med hojo širil za njo.

Zdi se, da je bil ta festivalski nastop "Shy Di", kot so jo takrat imenovali, navdih stilistov pred letošnjim filmskim festivalom, saj sta Laura Harrier in Elle Fanning svoji obleki opremili s plapolajočimi šali. Harrierjeva se je drugi večer festivala po rdeči preprogi sprehodila v elegantni črni obleki Saint Laurent brez naramnic z vgrajenim šalom, ki se je oprijemal vratu in se spuščal po hrbtu.

Elle Fanning je medtem nosila obleko s trakom znamke Khaite v podobnem odtenku modre barve kot izvirna obleka princese Diane, z zelo finim in nežnim prosojnim šalom, ki je bil tesno ovit okoli vratu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Samantha McMillen (@samanthamcmillen_stylist)

Originalna obleka princese Diane v Cannesu je bila pravzaprav navdihnjena z eno od prvotnih ikon francoskega filmskega festivala, Grace Kelly. Walkerja in pokojno princeso je navdihnila modra obleka Edith Head, ki jo je igralka nosila v filmu Alfreda Hitchcocka To Catch A Thief, ki je bil, kot se spodobi, posnet na francoski rivieri. Obleka Kellyjinega lika Frances Stevens v grškem slogu je bila izdelana iz dveh odtenkov pudrasto modre barve, na eno od naramnic pa je bil pritrjen pripadajoč šal iz šifona. Na sebi ni nosila nobenega nakita, da bi se osredotočila le na dramatičnost obleke iz tila.

Hladen odtenek modre barve je bil izbran namenoma, da bi odražal njen ledeni značaj, kot je Hitchcock pojasnil v intervjuju s Françoisom Truffautom leta 1962: "Grace Kelly sem namenoma fotografiral ledeno hladno in vedno znova rezal na njen profil, ki je bil videti klasičen, lep in zelo oddaljen." Obe obleki veljata za pomemben del zgodovine mode. Drapirana obleka princese Diane je bila leta 2003 prodana na dražbi za 81.000 funtov.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Osebe, rojene v teh 2 nebesnih znamenjih, čaka ognjevit konec maja, poln izzivov

Priporočamo tudi: Ta odtenek zelene je najbolj priljubljen trend manikir za poletje 2023: Posnemajte teh 10 manikir, ki jih obožujejo elegantna dekleta

Morda vas bo zanimal tudi ta pogovor, ki ga vodi Borut Pahor.

Najbolj brano