Poletni navdih: Vojvodinja Meghan v rdeči obleki z volančki gostila panel ženskih voditeljic v Nigeriji

13. 5. 2024
Poletni navdih: Vojvodinja Meghan v rdeči obleki z volančki gostila panel ženskih voditeljic v Nigeriji (foto: Profimedia)
Profimedia

Njen stil postaja vse boljši in boljši.

Vojvodinja Meghan je v rdeči maksi obleki z volančki videti poosebljena poletna eleganca, ko je v Nigeriji gostila panel Women in Leadership.

Dogodek je gostila skupaj z Dr. Ngozi Okonjo-Iwealo, generalno direktorico Svetovne trgovinske organizacije, s ciljem poudariti pomen ženskega vodenja in opolnomočenja pri spodbujanju pozitivnih sprememb na svetovni ravni.

Meghan je bila videti sijoča v rdeči obleki Orire, oblikovalke iz Nigerije, ki se je ponašala s komaj opaznimi naramnicami in nabranim spodnjim delom. Za kontrast drzni barvi se je vojvodinja skromno okrasila z diamantno ogrlico, zlatimi zapestnicami in diamantnim prstanom. Svoj videz je dopolnila s preprostimi kožnimi sandali, temne lase pa je imela spete v figo.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Meghan (fan page) (@_duchess_of_sussex)

Dogodek za približno 50 vodilnih žensk iz nigerijske družbe, politike, gospodarstva, medijev in kulture se je začel z udeležbo vojvodinje in Dr. Okonjo-Iweale na okrogli mizi, ki jo je vodila nigerijska medijska mogotka Mo Abudu, ki vodi prvo svetovno omrežje za zabavni življenjski slog temnopoltih v Afriki.

Po predstavitvi je Abudu vprašala vojvodinjo, kako se počuti ob ugotovitvi, da je Nigerijka. "Najprej se vam vsem najlepše zahvaljujem, da ste tukaj. Počaščena in navdihnjena sem. Odkar smo prispeli, je minilo viharnih 24 ur in zelo hitro sem dobila sporočilo, da moram nositi več barv, da se bom lahko ujemala z vsemi vami v vaši neverjetni modi. Zelo sem vznemirjena. Zato bi se rada najprej zelo zahvalila za to, kako prijazno ste vsi sprejeli mojega moža in mene v tej državi," je dejala, preden je ob aplavzu dodala: "moji državi."

Meghan je pojasnila, da je prva stvar, ki jo je naredila, ko je izvedela za svojo dediščino, "bila, da je poklicala mamo, ker sem želela vedeti, ali se tega sploh zaveda". Vojvodinja je dodala, da je bilo za obe vznemirljivo odkriti več o njunem afroameriškem poreklu in da je bil ta proces "resnično odpiranje oči". Moderatorka Abudu se je nato šalila, da se bo moralo občinstvo odločiti za nigerijsko ime za Meghan.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Meghan (fan page) (@_duchess_of_sussex)

Potem ko je Abudu predstavila pomen žensk na oblasti, je vojvodinja spregovorila o vplivu zastopanosti: "Biti moraš vsaj znan obraz za naslednjo generacijo, da lahko reče: 'Oh, ta je podobna meni. In to sem lahko tudi jaz." Po njenih besedah uspeha ne opredeljuje odhod od doma, temveč vrnitev domov in spreminjanje generacijskih vzorcev. "Upam, da sem lahko upravičila vlogo vzornice, ki si jo po mojem mnenju zasluži toliko mladih žensk," je nadaljevala.

Biti zgled ne pomeni vedno biti resen in močan, je dejala Meghan: "Lahko si ženska, lahko si lepa in inteligentna. Lahko si močna in igriva, kar lahko obstaja hkrati." Meghan je navedla lekcijo svoje osebne mentorice Bonnie Hammer, podpredsednice uprave NBC. "[Ravnovesje med delom in zasebnim življenjem] se bo za vas vedno spremenilo. To ravnovesje, ki se je zdelo uravnoteženo pred desetimi leti, se bo spremenilo. Zato je bilo biti mama vedno moje sanje. In imam to srečo, da imava dva čudovita, zdrava, zelo klepetava in prisrčna otroka," je dejala.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Finančni horoskop za pomlad 2024: Bik lahko pričakuje nepričakovano, eno znamenje pa čakajo velike finančne spremembe

Priporočamo tudi: Monaška princesa Charlene pravi, da so tričetrtinske hlače nazaj! Tako jih nosi, da izpadejo elegantno

Novo na Metroplay: "Ni potrebe, da je glavna junakinja vedno popolna, vitka in prekrasna ženska." | Gaja Filač