Paul Smith za War Child

Britanski modni oblikovalec Paul Smith je zelo zaposlen te dni.

Paul Smith za War Child - Foto: Fotografija Imaxtree, Fotografija www.paulsmith.co.uk

Ob pripravah na ponedeljkovo predstavitev jesenske kolekcije na londonskem tednu mode, je kreator razkril nekaj, kar je (vsaj za nekatere) bolj vredno kot sam Fashion week - majico s kratkimi rokavi, ustvarjeno za otroško dobrodelno organizacijo War Child.

Majica je navdihnjena po naslovni strani zgoščenke War Child Heroes, katere avtor je John Squire.

Smith je priznal, da je zelo počaščen, ker je imel priložnost sodelovati pri tako vrednem projektu. Ustvaril je nekaj, kar bi lahko označili za ulični stil, saj naj bi ravno ta stil najbolje ustrezal temu projektu.

Dobrodelna organizacija War Child pomaga zaščititi otroke, ki sta jih prizadeli vojna in revščina. Februarja so izdali plošček War Child Album, kjer lahko najdemo največja imena iz glasbenega sveta. Kot zanimivost naj omenimo še to, da so legende rocka izbrale svoje najljubše novodobne glasbenike, ki so zapeli njihove največje hite. Tako je Paul McCartney izbral Duffy za izvedbo hita Live and let die, Stevie Wonder pevko Estelle, da zapoje Superstition, mlada Lily Allen pa bo skupaj z Mickom Jonesom predstavila Straight to Hell skupine The Clash.

Vsa sredstva od prodaje majice in zgoščenke, bodo šla direktno k dobrodelni organizaciji, kar pa je pri takih projektih prej redkost kot navada.

Majice so na voljo na spletnih straneh www.paulsmith.co.uk in www.warchild.org.uk.

Najbolj brano