Nova živalim prijazna kolekcija H&M bo navdušila vse ljubitelje 90-ih let

H&M predstravlja tretjo kolekcijo v sklopu Innovation Stories.

Nova živalim prijazna kolekcija H&M bo navdušila vse ljubitelje 90-ih let - Foto: Nike Koležnik

Živalim prijazna kolekcija Co-exist, ki je prejela tudi ceftifikat PETA, bo navdušila vse ljubitelje mode iz 90-ih let prejšnjega stoletja. Kosi so oblikovani za enostaven prehod iz dneva v noč in iz mesta v naravo.

Oglejte video kolekcije z manekenko Tino Rakuš, ki smo ga posneli ekskluzivno za ELLE Slovenija. 

Kosi so narejeni iz inovativnih materialov. "Pri H&M smo v zadnjih letih raziskovali invoativne materiale, na primer rastlinsko variacijo usnja. Želeli pa smo si postaviti še večji izziv in ustvariti celotno kolekcijo popolnoma brez sledi živalskih materialov. Muza te kolekcije je urbana ženska, ki se rada zabava, zahaja v restavracije in klube v mestu, ob enem pa lahko obuje gumijaste škornje in se odpravi v naravo, ko si želi miru," je povedala kreativna svetovalka H&M Ann-Sofie Johansson.

Kolekcija je polno kontrastov med ekstremnimi volumni in oprijetimi kosi za nočno življenje, ki skupaj ustvarijo popolno ravnotežje. Velik kremni plašč iz umenjega usnja, narejena iz recikliranega poliestra se odlično poda k obleki iz mešanice ECONYL® z enim ramenom in dramatičnim robom.

Celotno kolekcijo si lahko ogledate tukaj.

Fotografije: Nike Koležnik 

Preberite še: Pozabite na lakirane usnjene gležnjarje, to so čevlji, s katerimi to jesen kombiniramo elegantno svileno krilo

Priporočamo tudi: To je jesenski stajling, ki ga trenutno nosijo vsa modna dekleta

Najbolj brano