Nogavice Zulu Zion: za urbane robinzone

Nepričakovani vzorci in žive barve na najbolj vsakdanji stvari ... nogavicah.

Nogavice Zulu Zion: za urbane robinzone

Po spodbudnem uspehu inovativnih slovenskih izdelkov, mladih obrtnikov in kreativcev na Kickstarterju, platformi za množično financiranje, se je tja zdaj po podporo podala tudi mlada slovenska blagovna znamka Zulu Zion.

Kampanjo najdete na tej povezavi.

Za Zulu Zion stojita Miha in Dijana Rolc, ki sta oblikovala linijo nogavic zanimivih barvnih kombinacij in vzorcev, ki so jo navdihnili kultura in umetnost afriških plemen, ulična umetnost, hiphop, afriška in jazz glasba ter popularna kultura zgodnjih devetdesetih let prejšnjega stoletja.

Nogavice Zulu Zion so udobne in izdelane iz kakovostnih tkanin in do kože prijaznih barv. Njihova največja posebnost in odlika so nenavadne, nepričakovane in pozitivne barvne kombinacije ter nič manj posebni avtorski vzorci.

Nogavice Zulu Zion so prvi slovenski modni projekt na Kickstarterju, poleg devetih različnih modelov nogavic pa se lahko tisti, ki jih bo projekt prepričal, v zameno za podporo nadejajo zanimivih nagrad, ki so prav tako kot nogavice izdelane v Sloveniji.

V sodelovanju z ilustratorko Meto Wraber je nastala ročno potiskana majica v duhu Zulu Zion, fotografinja in oblikovalka Ada Hamza je oblikovala nahrbtnik, z notranje strani oblečen v značilne Zulu Zion potiske, svoj Zulu pečat pa imajo tudi ročno izdelani longboardi znamke Murksli.

Zulu Zion želi s pridobljenimi sredstvi zagnati bolj množično proizvodnjo zdaj že prepoznavnih devetih modelov nogavic, če pa kampanja preseže zastavljen cilj, imata Miha in Dijana za prihodnost blagovne znamke še vznemirljivejše cilje: za začetek nove vzorce in barve, nato pa ... kdo ve?

Blagovna znamka Zulu Zion predstavlja nogavice, ki ponujajo kombinacijo živih barv in nepredvidljivih vzorcev. Nogavice Zulu Zion se z svojstvenim oblikovanjem odmikajo od tradicionalnih vzorcev – horizontalnih črt in komercialnih pik – ter barv, kot sta klasična mornarsko modra in vedno varna črna.

Zulu Zion s svojimi nogavicami vstopa v svet, v katerem se ljudje ne bojijo barv in kjer vzorci predstavljajo vir samoizražanja in sporočanja. Zulu Zion vstopa v Afriko, ki je nenehen vir navdiha za ustvarjanje in oblikovanje.

Linija nogavic Zulu Zion je linija za moške in ženske, ki radi izstopajo in svojo pozornost obračajo k majhnim detajlom, tistim, ki podobi dajo tisto zadnjo piko na i. Namenjena je posameznikom, ki cenijo kakovosten in drugačen dizajn – razmišljajo izven okvirjev in se ne zadovoljijo zgolj s povprečnim. In nenazadnje, namenjena je ljudem, ki iščejo nekaj več, radi eksperimentirajo in obožujejo drzne, živahne barve v kombinaciji z grafičnimi vzorci.

Ustanovitelja blagovne znamke Zulu Zion sta Miha in Dijana Rolc – kreativni duo, ki si že dobro desetletje večere krajša z gledanjem ponovitev Seinfelda, listanjem Dylan Doga in dolgimi sprehodi, ki se ponavadi končajo s kopico novih idej.

Miha kot grafični oblikovalec, Dijana kot kritično oko - sta svojo idejo o nogavicah realizirala in ustvarila blagovno znamko za vse, ki se poistovetijo z Zulu Zion življenjskim stilom – ta je brezskrben, pozitiven, nostalgičen in humoren.

Najbolj brano