Ste masko pozabili doma? Ruto si zavežite tako

Ne potrebujete nobenih posebnih pripomočkov, le ruto. 

Ste masko pozabili doma? Ruto si zavežite tako - Foto: Profimedia

Vstop na javna mesta je pri nas že tedne pod strogim nadzorom - zaščitne maske so postale vsakdanji dodatek in celo privilegij, ker jih je praktično ne mogoče kupiti. Zaščita ust in nosu je nujna pri omejevanju širjenja virusa, preprečuje dotikanje obraza z umazanimi rokami in služi kot opomnik, da moramo še vedno spoštovati družbeno distanco in se držati sprejetih ukrepov.

Prav zaradi pomanjkanja zaščitne opreme pri nas in po svetu mnogi iščejo alternativne rešitve in ukrepe za ustavitev širjenja virusa - eden izmed njih je uporaba šala ali rute.

Pri izbiri rute kot zaščitno sredstvo je pomembno pomisliti, da izberemo šal ali čim debelejšo ruto, ki po namestitvi na obraz popolnoma prekriva naša usta in nos. 

Kako si zavezati ruto?

1. Način

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HANNA YOO (@hanna_tibi) on

Večjo ruto prepognite diagonalno, da dobite obliko trikotnika. Na obraz si jo namestite tako, da ožji del trikotnika gleda proti tlom, širši pa pokrije vaša usta in nos. Daljše konce rute enkrat zavežite za glavo, na koncu pa v dvojni vozelj pod brado.

2. Način

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Brittany Xavier (@brittanyxavier) on

Potrebujete ruto in dve elastiki za lase. Ruto vodoravno in enakomerno prepognite s spodnje in zgornje strani do sredine. Levo in desno stran rute posamično povlecite skozi elastiki, konca rute na vsaki strani pa nato zatlačite proti sredini. Dobljeno masko si za ušesa zataknete z elastikama, ruta pa naj prekriva vaša usta in nos.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Najboljši vodnik za spletno nakupovanje v času karantene

Priporočamo tudi: ELLE Mesec motivacije na Instagramu! Poglej, kdo se nam bo pridružil v živo

Najbolj brano