New York, Dree, Paul Smith, H&M, Sonia Rykiel

Kratke novice iz sveta mode.

New York, Dree, Paul Smith, H&M, Sonia Rykiel - Foto: Fotografija promocijsko gradivo, Fotografija Imaxtree, Fotografija www.londonfashionweek.co.uk

Modni dodatki pokažejo svojo divjo stran

Modni dodatki so ukradli predstavo na newyorškem tednu mode.

Za videz pokvarjenega dekleta so na voljo verige, bodice, čipka in kravate. Petke so še višje, posebno pri Veri Wang in znamki Rodarte, Derek Lam prisega na gladiatorke z visoko peto, verige in pasove, Jason Wu pa zopet na neonski videz čevljev oblikovalca Giuseppeja Zanottija.

Marc Jacobs je šokiral z nizkimi čevlji, na torbice pa je našil trake, čevlji Narcisa Rodrigueza in Phillipa Lima (Christian Louboutin) pa so erotično obarvani. Vračajo se retro teniske s peto (videno: Phi).

Torbice so barvaste, okrogle, okrašene z verigami, zadrgami in vrvjo.

Dree Hemingway obraz londonskega tedna model

Če je Iris kraljevala na newyorških modnih brveh, je v Londonu ta čast pripadla Dree Hemingway.

Manekenka je odprla revijo modne hiše TopShop in zaprla revijo House of Holland (omenimo, da je ta čast ponavadi pripadla manekenki in Hollandovi muzi Agyness Deyn). Opazili smo tudi veteranko Naomi Campbell na pisti hiše Issa. Ne pozabimo omeniti še novopečene manekenke Anne de Rijk, kateri je pripadla čast otvoritve modne revije Burberry.

Paul Smith za Evian

Evian že tradicionalno sodeluje z znanimi oblikovalci, ki skreirajo stekleničko za francosko kapljico.

Tokrat je čast pripadla Britancu Paulu Smithu. Oblikovalec je uporabil svojo barvno paleto in osebnostni dotik. Steklenička je okrašena s svetlimi toni. Unikatna, zabavna in polna energije.

Francosko-švedska naveza

H&M nas zopet preseneča z novim sodelovanjem. Tokrat so se odločili za mojstrico pletenin, legendarno Sonio Rykiel.

Francoska modna hiša bo ustvarila omejeno kolekcijo za sezono jesen-zima 2009/2010. Najprej nas bo presenetila s kolekcijo spodnjega perila in dodatkov, ki bo na police 1500 trgovin po svetu prišla 5. decembra, nato pa se obeta še nadaljevanje. Vse ljubiteljice priznane oblikovalke boste z veseljem pričakale spomladanske mesece, ko bodo v švedski blagovni verigi predstavili še drugo oblikovalkino kolekcijo. Tokrat bo govora o kolekciji pletenin za dekleta in žene. Da, tudi deklice od drugega leta starosti pa vse do osmih let bodo nosile njene kreacije. Na voljo od 20. februarja 2010. A tokrat le v nekaterih trgovinah po svetu.

Najbolj brano