Na kratko: teden visoke mode v Parizu, Marc, D&G, Wang

Kratke novice iz sveta mode.

Na kratko: teden visoke mode v Parizu, Marc, D&G, Wang - Foto: Fotografija promocijsko gradivo, Fotografija Imaxtree

Couture finale

Zadnji dan tedna visoke mode so Elie Saab, Jean Paul Gaultier in Valentino poskrbeli za dramatičnost. Saab je sledil predstavitvi lanske kolekcije Karla Lagerfelda (Chanel) s kolekcijo belih oblek.

Jean Paul Gaultier se vrača v zlata leta Hollywooda. Navdih je našel pri zvezdnicah in junakinjah filmskih platen. Pričeska Veronice Lake in krzneni plašči. Ne smemo pozabiti niti na večne korzete.

Maria Grazia Chiuri in Pier Paolo Piccioli sta pri Valentinu obdržala mladost z uporabo črnine, s čipkami ter naborki.

Videno veliko črne, srebrne, bele in zlate, s kančkom kraljevsko ter temno modre, kar naznanja modno jesen v teh odtenkih.

Na tednu visoke mode v Parizu, ki je potekal od 6. do 8. julija, so se, poleg omenjenega trojca, predstavili še Alexis Mabille, Christian Dior, Giorgio Armani Privé, Givenchy in Chanel. Svojo predstavitev pa je doživel tudi Christian Lacroix, čigar nastop je bil pod velikim vprašanjem vse do zadnjega trenutka. A mu je vseeno uspelo ustvariti magično kolekcijo.

Ne razjezi moje živali

Ljubitelji(ce) cenovno »bolj prijaznih« kosov kolekcije Marc by Marc Jacobs bodo na svoj račun zopet prišle avgusta.

Takrat namreč prihaja posebna kolekcija, poimenovana Don´t Miss the Marc. V oči nam je padla ženska figura, ki okoli vratu nosi znak z napisom "Don´t Fret my Pet".

Ostala kolekcija vsebuje raznobarvne "legice", živalske vzorce, ki okrašujejo majice brez rokavov, enobarvne bolere in kapri kavbojke. Cena? Pod 100 dolarjev.

Plavalna (D&G) ekipa

Dolce & Gabbana je za najnovejšo kolekcijo spodnjega perila za moške najel pet postavnih plavalcev. Spodnjice so oblekli člani italijanske nacionalne ekipe, Emiliano Brembilla, Paolo Bossini, Alessandro Terrin, Mirko Di Tora in Nicola Cassio.

Amanda v Londonu, Peter in Wang kmalu predstavila novi kolekciji

Amanda Wakeley se vrača na londonski teden mode, medtem pa Fendi ni pokazal svoje kolekcije moške mode za pomlad 2010. A brez skrbi - Fendi bo navdih iskal zgolj eno sezono. Zopet prihaja na modni teden z jesensko kolekcijo 2010.

Predstavitev prve kolekcije Petra Coppinga, narejene za modno hišo Nina Ricci, bi se morala zgoditi že prejšnji mesec. Čeprav zamuja, pa je novinarka Timesa Kate Betts zagotovila, da je kolekcija neverjetna. Za dobro blago je vredno malo počakati.

Konec tega meseca pa se pričakuje tudi razkritje prve moške kolekcije oblikovalca Alexandra Wanga. Kolekcija pa ne bo pristala na modnih brveh, ampak bo del njegove znamke T, pod katero spadajo tudi različni kosi za predstavnice nežnejšega spola.

Najbolj brano