Na kratko: Škotske modne nagrade, D&G, Gucci, Roksanda, Kylie

Kratke novice iz sveta mode.

Na kratko: Škotske modne nagrade, D&G, Gucci, Roksanda, Kylie - Foto: Fotografija Imaxtree, Fotografija www.joycepaton.com, promocijsko gradivo

Škotske modne nagrade

Četrte škotske modne nagrade so podeljene. Veliki zmagovalec je postal Graeme Black, katerega so nagradili z naslovom najboljšega škotskega oblikovalca. Znan po svojih kreacijah, kjer se klasičen stil sreča z modernimi dodatki, katerih inspiracija je škotska dediščina.

Gillian Cook je postala manekenka leta, Holly Fulton največji mladi up škotskega dizajna, Jenni Falconer pa modna ikona. Naziv oblikovalca modnih dodatkov pa je pripadlo Joyce Paton. Tradicionalno škotsko blago pa je najbolje uporabil oblikovalec Paul Smith.

Oblikovalka Pam Hogg se je zapisala med nesmrtne. Punk ikona je bila sprejeta v dvorano slavnih.

Internetna prodaja

Prva D&G spletna trgovina bo odprla svoja virtualna vrata jutri, 23. junija. V enaintridesetih državah po svetu bo na voljo tako moška kot ženska kolekcija oblačil, dodatkov, kopalk, očal, ur ter bižuterije.

“Spletni butik je kot igra, zabavni in takojšnji nakup, brez časovnih in prostorskih omejitev, ” je dejal Stefano Gabbana.

Medtem pa je Jesus Luz, partner pevke Madonne ter obraz jesenske kampanje omenjene modne hiše, v nedeljo nastopil tudi na milanskem tednu moške mode. Njegovo izklesano telo so lahko občudovali obiskovalci modne revije Dolce & Gabbana.

Roksanda, Kylie, Gucci

Roksanda Ilincic je ustvarila omejeno jesensko kolekcijo oblačil nižjega cenovnega razreda za trgovsko verigo Whistles. Žal pa bodo kreacije, katerih cene se bodo gibale med 175 in 300 funti, na voljo samo v britanskih trgovinah kot so Harrods, Selfridges ter Brown Thomas.

Kylie Minogue razmišlja o oblikovanju oblačil za golfiste. Razlog tiči v njeni naklonjenosti do omenjenega športa, za katerega jo je navdušil zaročenec, Andrés Velencoso.

Gucci je za jesensko reklamno kampanjo izbral manekenko Anjo Rubik. Fotografije so, z razliko od prejšnjih sezon, temnejše, pod njih pa se je podpisal znameniti dvojec Inez Van Lamsweerde & Vinoodh Matadin.

Najbolj brano