Na kratko: Preen, Kane, Vivienne, temnopolti modeli, razstava Extreme Beauty in Vogue

Kratke novice iz sveta mode.

Na kratko: Preen, Kane, Vivienne, temnopolti modeli, razstava Extreme Beauty in Vogue - Foto: Fotografija promocijsko gradivo, Fotografija Imaxtree

Zvezdniška norija za znamko Preen

Komaj dobro so predstavili svojo jesensko kolekcijo na tednu mode v New Yorku, so Preen preplavila naročila zvezdnikov s tako imenovane A-liste.

Eden izmed najbolj popularnih kosov pri hollywoodskih zvezdnicah, Power Dress, ki bo na voljo v 17ih različnih barvah, že pred uradno prodajo povzroča norijo med modnimi ljubitelji. Tako je Kate Bosworth navdušena nad obleko 'Rainbow Bright', Gwyneth Paltrow pa si je zaželela obleko z izrezi. Enako, le v črni usnjeni verziji, pa je naročila vzhajajoča modna zvezda Erin Wasson.

Britanec v sodelovanju z Italijani

Christopher Kane bo sodeloval z italijansko modno hišo Versace pri ustvarjanju nove serije modnih dodatkov.

Vroči britanski oblikovalec bo oblikoval kolekcijo torbic in čevljev za Versacejevo linijo za mlade, Versace Versus. Donatella Versace bo več informacij razkrila na milanskem tednu mode. To pa ni njuno prvo sodelovanje. Pred leti je sodeloval pri Versacejevi kolekciji Atelier Couture ter bil svetovalec na področju dodatkov. Kane pa je pred dobrim tednom v Londonu predstavil oblačila za jesen 2009, medtem ko bo Versace na vrsto prišel danes zvečer.

Temnopolti modeli na tednu mode v New Yorku

Rasizem bo večno pereče področje tudi v modni industriji, a stvari gredo na bolje.

Na letošnjem tednu mode v New Yorku je bilo med vsemi modeli 18% temnopoltih manekenk, kar je na prejšnja leta lep uspeh. Tako se je, glede na lansko leto, število povečalo za šest procentov, medtem ko na modnih revijah za kolekcijo jesen 2007 tretjina vseh newyorških razstavljavcev sploh ni sodelovala s temnopoltimi manekenkami. S prekrasno Naomi Campbell ter manekenko leta Jourdan Dunn je težko razumeti, zakaj stvari niso enake za vse, a nekateri se vsaj trudijo.

Pamela ponovno na modni pisti

Pamela Anderson bo zopet nastopila na tednu mode. Po gostovanju pri Richie Richu v New Yorku, si jo na modni brvi želi tudi Vivienne Westwood. Omenimo, da je Pam zaščitno lice nove kolekcije za pomlad poletje te priznane kreatorke. Bivša zvezdnica ''Baywatcha'' bo stvaritve kontroverzne oblikovalke za jesenske dni nosila na pariškem tednu mode, ki se bo začel to sredo.

Extreme beauty in Vogue

V Milanu 4. marca odpira vrata izložba modnih fotografij v reviji Vogue od 80-ih let prejšnjega stoletja pa vse do danes.

Med razstavljavci bodo ljubitelji fotografije lahko občudovali dela najboljših v tem poslu kot so Annie Leibovitz, Helmut Newton, Herb Ritts, George Hoyningen-Huene, Edward Steichen, Irving Penn, Richard Avedon, Steven Klein, Steven Meisel, Deborah Turbeville, Ellen Von Unwerth in Bruce Weber. Igralka in zaščitni obraz kozmetične kolekcije D&G Scarlett Johansson bo verjetno ena izmed glavnih zvezd rdečega tepiha na otvoritvi razstave ameriške revije Vogue.

'"Extreme Beauty in Vogue'' bo raziskovala vlogo lepote v današnjem času skozi slike objavljene v modni reviji. V nedeljo zjutraj so v Milanu razstavo predstavili županja mesta Milano Letizia Moratti, urednica ameriške izdaje revije Vogue Anna Wintour ter dizajnerski duo Domenico Dolce in Stefano Gabanna.

Izložbo, ki si jo je zamislil ter realiziral Jean Nouvel, boste lahko občudovali vse do 10. maja v milanskem Palazzo della Ragione.

Najbolj brano