Na kratko: Naomi, Lanvin, Audigier, Aquascutum, Anja

Kratke novice iz sveta mode.

Na kratko: Naomi, Lanvin, Audigier, Aquascutum, Anja - Foto: Fotografija www.wwd.com, Fotografija Imaxtree

Naomi jezi ljubitelje živali

Supermodel in nekdanji obraz plakatov organizacije za zaščito živali PETA Naomi Campbell zopet jezi borce za živalske pravice. Trn v peti je jesensko-zimska kampanja 2009/10 oblikovalca krzna Dennisa Bassa. Prvič je ljubitelje krznenih prijateljev razjezila, ko se je, po slikanju za kampanjo Raje sem gola kot nosim krzno, pojavila v reklamnih kampanjah, modnih brveh ter revijah ravno v tem modnem "dodatku". Kasneje je novinarjem dejala, da se ji zdi protest organizacije proti modnim ikonam kot sta Anna Wintour in Karl Lagerfeld preagresiven.

Mati in hči

Lanvin je za praznovanje 120. obletnice obstoja znamke izbral prav posebno temo. V čast ustanoviteljici Jeanne Lanvin so ustvarili ročno obdelano porcelanasto figurico, ki ponazarja njena znamenita oblačila, narejena za mater in hčer. Poleg omejene količine kipcev, pa bodo novembra v butike poslali majice, glasbene škatle, notesnike in pisemske obtežilnike - vse v čast visoki obletnici.

Novičke o modnih tednih

Oblikovalec, znan po svojih tatu poslikavah in Von Dutch kapah, se bo pojavil na pariškem tednu mode. Svojo kolekcijo za sezono pomlad-poletje 2010 bo Christian Audigier pokazal ob boku znanih imen kot so John Galliano, Karl Lagerfeld, Dries Van Noten in Lanvin.

Medtem pa je Aquascutum odpovedal svoj nastop na tednu mode v Londonu. Renown, Lastnik znamke Aquascutum, je le-to naprodaj postavil že lansko leto ter po vsej verjetnosti ne želi več vlagati denarja vanjo.

A vseeno v Londonu ne bo primanjkovalo oblikovalcev. Pridružila se jim bo Jasmine Al Fayed, hči lastnika trgovske verige Harrods Mohameda Al Fayeda. Septembra bo predstavila svojo spomladansko kolekcijo Jasmine Di Milo.

Nicole, Anja, Vicky in Ralph

Nicole Richie je ustvarila kolekcijo oblačil za (bodoče) mamice v sodelovanju z znamko A Pea in the Pod. Kolekcija bo vsebovala lansko leto zelo moderne maxi obleke ter zgornje in spodnje dele oblačil. Na voljo od konca avgusta do začetka januarja prihodnje leto.

Poročali smo že, da je Anja Rubik postala obraz jesenske kampanje italijanske znamke Gucci. Lepotičko si bomo lahko ogledali tudi v glavni vlogi reklame za Balmain.

Uspešna kolekcija oblačil vsestranske Victorie Beckham bo na prodaj. Ta teden se bodo kosi oblačil na voljo prek spleta na internetni strani Net-A-Porter.com.

POLO Ralph Lauren nadaljuje svoje sodelovanje za ameriškim olimpijskim komitejem. Oblikovalec bo ustvaril oblačila za ameriške predstavnike na olimpijskih in paraolimpijskih igrah leta 2010 in 2012.

Najbolj brano