Na kratko: Milla, Hussein, House of Holland, Madonna

Kratke novice iz sveta mode.

Na kratko: Milla, Hussein, House of Holland, Madonna - Foto: Fotografija Imaxtree, Fotografija www.husseinchalayan.com

Milla v vlogi gostiteljice

Roberto Cavalli je prosil vsestransko Millo Jovovich za "botro" gala večerje ob predstavitvi svoje prve MasterCard kartice.

Med povabljenci je tudi igralka Elizabeth Hurley, ki se bo udeležila prireditve, ki bo dan pred Oblikovalčevo modno revijo na tednu mode v Milanu.

Hussein Chalayan na filmskem traku

Hussein Chalayan bo razstavljal na tednu mode v Londonu.

Šola Central Saint Martins, kjer je pred več kot 10leti oblikovalec diplomiral, je posnela film o njegovi kolekciji za pomlad poletje 2007. Kratek prispevek si bo mogoče ogledati vse do 10. marca v hotelu St. Martins Lane Hotel.

Šestnajstminutni film, ki vsebuje slike omenjene kolekcije, je ravno tako del razstave Hussein Chalayan - From Fashion and Back, ki ta trenutek poteka v londonskem muzeju oblikovanja.

Kreativni navdih

Britanski modni inovator Henry Holland je izdal, od kje je črpal navdih za svojo zadnjo kolekcijo.

Ustanovitelj znamke House of Holland je zadnja tri leta prenavljal in opremljal svoje domovanje. Zaradi tega je bil ves čas obkrožen z različnimi barvami in vzorci, kar mu je dalo inspiracijo za nove kreacije. Najnovejša kolekcija je lahka, saj oblačila ne predstavljajo ščita, ampak se lepo prilagajajo telesnim oblinam, kar jih dela bolj privlačne. Uporabljal je materiale kot so kašmir in mongolska volna.

Med muzami nove linije oblačil zopet najdemo Agyness Deyn, družbo pa ji bodo delala znana imena iz otoškega sveta zabave kot so Alexa Chung, Lily Allen, Daisy Lowe ter sestri Geldof.

Razstava glasbene dive

Brick Lane v Londonu gosti razstavo Madonninih predmetov iz njene dolge in bogate kariere.

Vrhunec izložbe bosta predstavljali dve nepozabni kreaciji - rožnata obleka iz hita Material Girl ter razkošna večerna toaleta iz filma Evita. Oboževalci kraljice popa se sigurno spomnijo črnega satenastega korzeta iz videospota Open your heart, poročne obleke iz Like a virgin ter bejzbolskega dresa iz filma League of their Own. Zbirka več kot 300 osebnih predmetov Madonninih spominov bo prikazala vsako fazo njene bleščeče kariere.

Razstava v stari Trumanovi pivovarni je odprla svoja vrata 21. februarja ter jo bo moč videti vse do 22. marca.

Najbolj brano