Na kratko: Marios, Fendi, Undercover, Models Inc ...

Kratke novice iz sveta mode.

Na kratko: Marios, Fendi, Undercover, Models Inc ... - Foto: Fotografija Imaxtree, Fotografija www.laperla.com

Halstonov nov šef

Kar nekaj časa se je šepetalo o novemu kreativnemu vodji newyorške znamke Halston.

Ugibanj je konec, s prvi julijem bo stolček vodilnega zasedel oblikovalec Marios Schwab, ki bo zamenjal Marca Zaninija. Prvi cilj modnega kreatorja je ustvariti kolekcijo in jo predstaviti enkrat januarja naslednje leto. Halston je sinonim za glamur in eleganco sedemdesetih. Predstavlja lepoto, modo, stil in glamurozne kroje. Anglež bo poskušal ostati zvest bitu znamke, z vključevanjem novih tehnologij in tekstila.

Fendijevo kolo

V zadnjih dveh letih so Gucci, Chanel in Gap predstavili kolesa. Letos pa se jim je pridružil še Fendi.

Ustvarili so najbolj elegantno kolo, kar jih trenutno premore trg. Fendi Abici Amante Donna je odlična kreacija za ljubitelje razkošja. Nepogrešljivo prevozno sredstvo po mestnih uličicah bo na voljo v dveh modelih. Tisti, s polno opremo, ki bo vključevala krzneno torbico zadaj ter mini skrinjico spredaj, bo kupca stal okoli devet tisoč evrov.

Pod krinko: Evolucija spodnjega perila

V londonskem FTM-ju se bo zgodila prav posebna razstava. Undercover bo predstavila evolucijo spodnjega perila, vse od higienskega do obveznega kosa oblačila.

Pod krinko bodo predstavljeni privatne in javne kolekcije znanih proizvajalcev spodnjega perila kot so Triumph, La Perla, Christian Dior, Elle Macpherson, Myla in Wonderbra.Obiskovalci si bodo lahko ogledali originalen steznik Merry Widow, katerega inspiracija je bila Lana Turner, spektakularna obleka, narejena iz modrčkov in spodnjih hlačk znamke Vin & Omi ter nedrček s kristalčki Swarovski znamke La Perla. Otvoritev: 12. junij.

Škotske modne nagrade

Objavili so nominirance za škotske modne nagrade. Tudi tokrat ne moremo mimo nekaterih presenečenj.

Za škotskega oblikovalca leta se kot že nekaj let zapored borijo lanskoletni zmagovalec Christopher Kane, Graeme Black in Jonathan Saunders, za svež veter pa je poskrbela Laura Lees. Med mladimi oblikovalci zopet najdemo lanskoletno zmagovalko Graeme Armour. V boj se bo pognala skupaj z Holly Fulton, Louise Gray, Keira Thorley, Iona Crawford in Alice Palmer. Katera bo postala najboljša škotska manekenka? Nominiranke so Amanda Hendrick, Lisa Omond, Nicola McLean, Gillian Gook, Lauren McKelvie, Vanessa Kanbi, Courtney Beattie in Haley Buchanan. Več o nagrajencih pa po 21. juniju, ko bodo podelili priznanja.

Strip Models Inc.

New York fashion week je pripravljen na predstavitev stripa Model Inc., ki bo vseboval znanega stilista Tima Gunna.

Pred nekaj desetletij je Marvel požel velik uspeh s stripom o Millie, konec avgusta pa se vrača z novim. Poleg Tima, bodo junaki še Millie kot manekenka, punca Spidermana Mary Jane ter Patsy Walker (Hellcat). Gunn bo mentor modelov, njegov obraz pa bo narisal znani karikaturist Phil Jimenez.

Najbolj brano