Na kratko: Jourdan, Marchesa, Olivier, Common, Versace

Kratke novice iz sveta mode.

Na kratko: Jourdan, Marchesa, Olivier, Common, Versace - Foto: Fotografija promocijsko gradivo, Fotografija Imaxtree

Čeprav so mediji namigovali, da naj bi se noseče Jourdan Dunn pojavila na prihajajočih modnih tednih za pomlad 2010, pa se to ne bo zgodilo. Britanska manekenka, ki je v petem mesecu, bo letošnjo sezono preskočila. Še novica o dojenčku. Devetnajstletnica naj bi pričakovala fantka.

Cedric Charlier je nov kreativni direktor francoske hiše Cacharel. Enaintridesetletni oblikovalec je do sedaj sodeloval že z Michaelom Korsom in znamko Lanvin.

Oblikovalec nakita Tom Binns je, v sodelovanju s hišo Disney, ustvaril kolekcijo nakita. Navdih je našel pri Alici v čudežni deželi. Linija bo na voljo prihodnje leto in bo na police prišla vzporedno s premiero filma Tima Burtona.

Bivši oblikovalec pri Nini Ricci Olivier Theyskens je škarje zamenjal za pero. Belgijec trenutno s fotografom Julienom Claessensom piše knjigo, ki bo na police prišla januarja meseca, pod založbo Assouline.

Pri modni hiši Marchesa so se odločili za korak dalje. Ustvarili bodo linijo torbic, svojo prvo kolekcijo dodatkov, za pomladne dni.

Topshop je objavil sodelovanje s športno linijo oblačil Freddy. Italijanska znamka plesnih in fitnes oblačil je za britansko blagovno hišo ustvarila linijo oblačil, ki bo vsebovala 7 kosov in se bo imenovala Freddy for Topshop. Na voljo v Londonu in New Yorku, od 57 dolarjev dalje.

Diesel, Macy’s in L’Oréal so organizirali mini koncert hip hop izvajalca Commona. Grammyjev zmagovalec je postal obraz Dieselove dišave Only The Brave. Parfum se bo prodajal v trgovinah Macy's, pod okrilje pa ga je vzel L’Oréal,

Versacejeva ženska linija oblačil, dostopnejša navadnim smrtnikom, Versus, bo predstavljena v septembrskih dneh. Celotno bodo pokazali na milanskem tednu mode, ki se bo zgodil proti koncu tega meseca. Februarja pa bo Versace razkril Versusovo kolekcijo dodatkov, ki jo je oblikoval Christopher Kane.

Modni svet je v velikem pričakovanju začetka modnih revij, kjer bodo največja imena modne industrije pokazala svoje kreacije za toplejše dni. Vse se bo začelo v New Yorku 10. septembra z veliko zabavo.

Najbolj brano