Na kratko: D&G, Claudia, Sue Stemp, David, Gareth

Kratke novice iz sveta mode.

Na kratko: D&G, Claudia, Sue Stemp,  David, Gareth - Foto: Fotografija www.suestemp.com , Fotografija Imaxtree, Fotografija RedDot

D&G zopet kontroverzno

Guruja italijanske mode, Domenico Dolce in Stefano Gabbana trdita, da bo njuna naslednja kampanja lahko vzbudila ogromno kritik, posebno pri določenih verskih skupinah.

Modna hiša bo namreč za novo kolekcijo prikazala moške v klečečem položaju. Oblikovalca vesta, da bodo nekatere verske skupnosti to kampanjo dojemale poniževalno, a vseeno trdita, da se lahko slike doživlja tudi kot povratek pravih vrednosti. Kontroverznost in D&G pa te dni hodita z roko v roki. Dvojec se zadnjih pet let otepa obtožb, da so njune reklamne kampanje rasistične, spodbujajo nasilje ter podcenjujejo oba spola. Leta 2007 so tako v Španiji prepovedali eno izmed njunih reklam, saj naj bi le-ta žalila ženske.

Claudia Schiffer še vedno zaželena

Nemški supermodel Claudia Schiffer se je na modno sceno vrnila v polnem sijaju.

Za novo spomladansko kolekcijo modne hiše Salvatore Ferragamo blondinka deluje kot ne bi nikoli zapustila modnega sveta. Čeprav ima 38let, manekenka ni padla v pozabo, še več, večina ljudi trdi, da sedaj zgleda bolje kot kadarkoli. Dizajnerji se v vsej tej poplavi vse mlajših in bolj suhih manekenk, ne morejo posloviti od lepotic, ki so zabeležile modno sceno devetdesetih let prejšnjega stoletja.

Britanka Sue Stemp osvojila Ameriko

Britanska modna oblikovalka Sue Stemp je trenutno najbolj vroč modni izvoz v Ameriko.

Kreatorka je osvojila srca žirije dvanajste podelitve nagrad Fashion Group International Rising Star Awards, saj je njena ženska ready-to-wear kolekcija nominirana za najboljšo žensko kolekcijo. Britanki delajo družbo še imena kot so Gustavo Cadile, Christian Cota, Annebet Duvall in Stephanie Doucette za Doucette Duval, Ina Soltani, Michalyn Andrews za Trasteverine ter Yoon Change in Je-Won Hwang za Whistle & Flute. Nagrade bodo podelili 28. januarja v New Yorku.

Tedni moške mode

V modnem svetu se te dni vse vrti okoli tednov moške mode. Prvi med njimi, milanski, je že v polnem zagonu, medtem ko se v sredo začenja še pariški teden mode moških kolekcij za jesen-zimo 2009/2010.

Milano Uomo

Če ste mislili, da bo Victoria Beckham tista, ki bo deležna vseh pogledov v prvi vrsti modne revije Emporia Armanija, ste se pošteno zmotili. Glavna zvezda je bil njen mož, David Beckham, ki nam je jemal dih s svojim razgaljenim telesom v spodnjem perilu omenjene znamke.

Armanijeva kolekcija jesen-zima 2009/2010 vsebuje razkošne pletenine, baretke ter klasične usnjene, žametne, volnene ter tvidaste jakne.

Paris Homme

Po velikem uspehu, ki ga je požel s svojo žensko kolekcijo predstavljeno na pariškem tednu mode, bo Gareth Pugh predstavil svojo prvo moško kolekcijo. Poslastica za moške, ki obožujejo dizajn, ki predstavlja borbo svetlobe in teme, bo predstavljena 25. januarja v pariški Palais de Tokyo.

»Po zadnji reviji, kjer ni bil predstavljen niti en kos garderobe za moške, so mnogi komentirali izostanek moških oblačil. Zdi se mi pravi trenutek za nov izziv in oblikovati oblačila za moške«, je dejal avantgardni Britanec.

Najbolj brano