Na kratko: D&G, Cassette Playa in Nike, Versace, Kanye

Kratke novice iz sveta mode.

Na kratko: D&G, Cassette Playa in Nike, Versace, Kanye - Foto: Fotografija promocijsko gradivo, Fotografija Imaxtree

Modni šport

Oblikovalski par Dolce & Gabbana bo dal svoj oblikovalski pečat tradicionalni kolesarski dirki po Italiji (Giro d'Italia) maja prihodnje leto.

Skreirala bosta rožnato majico, ki jo nosi vodilni na dirki, znano pod imenom Maglia Rose. Zmagovalna majica na zadrgo je bila prvič predstavljena pred 77 leti. Naslednje leto pa se bo prvič zgodilo, da je bila kakšna modna blagovna znamka vpletena v izdelavo tega znamenitega dirkaškega kosa oblačila. Oblikovalski logo se bo nahajal okoli vratu. To pa ni prvo srečanje D&G s športom, saj je dvojec že sodeloval z nogometaši - italijanskim prvoligašem A.C. Milan ter italijansko nacionalno ekipo.

Vrnitev v osemdeseta

Na obzorju je novo sodelovanje. Kultna prestižna znamka Cassette Playa ter znamenita športna znamka Nike sta skupaj ustvarila superge The CP X Nike Blazer, ki so na voljo vse od danes naprej.

Inspiracijo za obutev so črpali pri konceptu urbanega šamanstva ter pri originalni obdelavi hiše Cassette Playa. Teniske nosijo v sebi pridih osemdesetih, ki je viden v kuščarjevi koži barve breskve z minimalnim označevanjem. Cassette Playa in Nike že peto sezono sodelujeta s Carrie Mundane, oblikovalko pri tej londonski modni znamki.

Smisel življenja je ležanje na plaži

Modna hiša Versace predstavlja hladilni sistem. Gostje hotela Palazzo Versace v Dubaju bodo tako lahko hodili po plaži, ne da bi jih motil vroč pesek pod nogami.

Po pisanju Sunday Timesa, bo prva svetovna "ohlajena plaža" vsebovala mrežo pip pod površjem, v katerih bo voda za ohlajanje, ki bo vsrkala sončevo toploto. Hotelski bazen bo ravno tako ohlajen in tu so še predlogi za inštalacijo ogromnega ventilatorja, ki bo hladil celotno plažo ter predvsem pritegnil goste na že tako natrpanem trgu ponudb. Ciljna skupina je seveda jasna. Tisti z malo globljim žepom, ki iščejo izključno in samo maksimalno razkošje.

Kanye v modnih vodah

Kanye West ni nikoli skrival ambicij, da bi šel po modnih stopinjah P Diddy-ja.

Pevec je v Londonu objavil, da bo svojo glasbeno kariero za nekaj časa postavil v kot ter se preselil v Veliko Britanijo in se začel učiti vse o modni industriji. Začel naj bi na dnu lestvice ter se počasi učil vse osnove za lansiranje svoje prve modne linije Pascalle. Vir blizu zvezdnika je dejal, da naj bi se že prijavil pri kreatorskih hišah kot so Louis Vuitton, Raf Simons ter ostali. Poleg tega, pa naj bi bili vsi presenečeni nad njegovo vdanostjo modnim sanjam.

Verjamemo, da zvezdniku, ki ga je moč videti v prvih vrstah različnih modnih revij, svojih sanj ne bo težko uresničiti.

Fotografije Imaxtree

Najbolj brano