Na kratko: Choo, Lacroix, Teden mode v Moskvi, Naomi, Sofia, K-Swiss

Kratke novice iz sveta mode.

Na kratko: Choo, Lacroix, Teden mode v Moskvi, Naomi, Sofia, K-Swiss - Foto: Fotografija www.yudashkin.com, Fotografija Imaxtree, Fotografija www.paris-hotel-petitmoulin.com, Fotogfarija K-Swiss

Ameriška pepelka

Čeprav modni oblikovalci in dobrodelnost ponavadi ne gredo skupaj, je Jimmy Choo izjema, saj bo podaril nekaj svojih prekrasnih čevljev z vrtoglavo peto.

Projekt Pepelka je organizacija, kjer oblikovalci, stilisti ter modni poznavalci darujejo oblačila, dodatke ter obutev ameriškim srednješolkam, ki si ne morejo privoščiti popolne obleke za svoj maturantski ples. Ena izmed žensk za tem projektom je tudi Florence Azria (BCGC), ki je dejala, da je občutek, ko vidiš vsa ta dekleta zadovoljna, enostavno neverjeten.

Couture hotel

Umetnik visoke mode Christian Lacroix, ki je že oblikoval dva pariška hotela, se je lotil svojega tretjega projekta.

Kreator je naznanil, da se je gradnja že začela in da bo hotel stal v bližini ene izmed najbolj znanih svetovnih cerkva Notre Dame.

Moda po rusko

V Moskvi te dni poteka teden mode, katerega organizatorji so si zadali cilj, da ruska prestolnica zopet postane eden vodilnih svetovnih modnih mest.

Čeprav ljudje največkrat spremljajo samo najbolj znane modne tedne, pa se po svetu odvija kar nekaj dobrih modnih revij.

In Rusija ne zaostaja. Poleg predstavitve jesensko-zimskih kolekcij, pa je ta velesila dokazala, da nobena gospodarska kriza ne more odvrniti ljudi od mode in sledenju le-tej.

Modni teden je odprl znani ruski oblikovalec Valentin Yudashkin, v kolekciji katerega so prevladovali sivi, črni in beli toni.

Naomi v Indiji

Naomi Campbell je zavzela modne brvi na Lakme fashion weeku. Namen njene prisotnosti je zbiranje denarja za žrtve novembrskih napadov v Bombaju.

Poleg tega pa je s svojim modnim znanjem želela pomagati Indiji, da predstavi kreativnost ter radodarnost v modni industriji. Manekenka se je, skupaj z znanimi indijskimi zvezdniki, poklonila žrtvam teh grozljivih napadov.

V Indiji so nad črno gazelo tako navdušeni, da so ji celo ponudili vlogo v nekem filmu. Naomi se tako nasmiha slava tudi v Bollywoodu.

Sofia Coppola za Louis Vuitton

Sofia Coppola, muza Marca Jacobsa, bo svojo novo kolekcijo modnih dodatkov ustvarila v sodelovanju s francosko modno hišo Louis Vuitton. Filmska režiserka je dejala, da se ji bodo izpolnile želje vsake ženske, da si ustvari idealne dodatke. Ko iščeš popolno torbico, čevlje in jih enostavno ne najdeš.

Manekenka Kate Moss je že pograbila nekaj kosov kolekcije, med katerimi so sandali, cokle ter nakupovalna torbica.

Moda namesto loparja

Slavna ruska teniška igralka Anna Kournikova je dokončno pospravila teniški lopar. Nova služba: model. Lepotička je postala zaščitno lice ameriške znamke oblačil in obutve K-Swiss.

K-Swiss je utelešenje športnega načina življenja in mode, tako na kot izven športnih terenov. Ravno zato so se odločili za Anno. Njena slava jo je pripeljala v svet mode in lepote, a prepoznavnost jo je odpeljala čez meje športne industrije. Rusinja pa ni samo lep obraz s plakatov, ampak tudi aktivna predstavnica in promotorka teniškega kluba za otroke.

Najbolj brano