Na kratko: Ashish, Bulgari, Chanel, Missoni, Avstralija, Hessnatur

Kratke novice iz sveta mode.

Na kratko: Ashish, Bulgari, Chanel, Missoni, Avstralija, Hessnatur - Foto: Fotografija promocijsko gradivo, Fotografija Imaxtree, Fotografija www.romancewasborn.com

Ashish za Topshop

Na februarskem londonskem tednu mode smo lahko občudovali živalske vzorce pri modni znamki Ashish.

Za vse ljubiteljice pa iz Londona prihaja dobra novica. Ashish bo za trgovsko verigo Topshop ustvaril kolekcijo jesen-zima 2009/10, ki bo močno spominjala na njihove izdelke, ki so jih predstavili na modnem tednu. Medtem pa Britanke upajo, da bo vodilnim pri Topshopu uspelo privabiti tudi Alexandra Wanga.

Posebna pošiljka

Potem, ko so za dobrodelno organizacijo Save the Children ustvarili poseben prstan, je Bulgari predstavil svojega novega sodelavca: Poste Italiane.

Italijanska pošta bo, v počastitev 125. letnice obstoja draguljarne, izdala posebno znamko. Na specialni izdaji bo zlata in platinasta verižica iz leta 1965, ki jo krasijo dragoceni kamni kot so ametisti, turkizi, smaragdi in diamanti. Pošta je v petek izdala 3.5 milijona znamk, katere lahko zbiralci poskušajo kupiti v Rimu, Milanu, Benetkah in Neaplju ter na spletni strani poste.it.

Chanel v Cannesu

Naslednji teden bodo obiskovalci filmskega festivala v Cannesu priča premieri filma Jana Kounena Coco Chanel & Igor Stravinsky.

Film, ki se ne poteguje za zlato palmo, bo predstavljen na zaključnem večeru. Zgodba temelji na ljubezenski aferi nepozabne Coco z Igorjem. Francosko oblikovalko je zaigrala Anna Mouglalis, medtem ko v vlogi ljubimca opazimo Madsa Mikkelsena.

Missoni za H&M?

Čeprav smo komaj dočakali najnovejše sodelovanje z britanskim oblikovalcem Matthewom Williamsonom, pa se že šušlja o sveži navezi švedske blagovne hiše H&M in italijanske modne znamke Missoni.

Ljubiteljica mešanja visoke mode in uličnega stila Angela Missoni je v intervjuju za revijo The Telegraph priznala, da si želi ustvariti kolekcijo oblačil za H&M, saj misli, da je to najboljša pot za predstavitev visoke mode mlajši generaciji. Da bi bilo omenjeno sodelovanje še bolj verjetno, pa je namignila Margareta Van den Bosh. Oblikovalka pri švedskem gigantu je potrdila iskanje novega priznanega oblikovalca, ki bo ustvaril novo kolekcijo za H&M.

Avstralski teden mode

Svoja vrata je odprl avstralski teden mode. Od 27. aprila in vse do praznika dela, prvega maja, bodo oblikovalci predstavili kolekcije za pomlad-poletje 2009.

Tako bodo obiskovalci lahko občudovali kreacije kreatorjev kot so Alice McCall, Alex Perry, Alpha60, Kate Sylvester, Marnie Skillings, Sass&Bide, Willow, Kirrily Johnston ter Romance was Born.

V deželi tam spodaj pa se mudi tudi Margherita Missoni, ki bo na prireditvi Diet Coca-Cola Little Black Dress show predstavila tri unikatne obleke, katerih inspiracija je bila silhueta steklenička te kultne pijače.

Eko majčke

Prejšnji teden se je vrtelo vse okoli dneva Zemlje. Nemška "organska" znamka Hessnatur je objavila sodelovanje z dobitnikom Nobelove nagrade Muhammadom Yunusom. Skupaj bodo ustvarili omejeno serijo majčk s kratkimi rokavi. Majice bo oblikoval kreativni direktor podjetja oblikovalec Miguel Adrover. Cena eko majice bo znašala okoli 15 evrov.

Najbolj brano