Monaška princesa Caroline dokazuje, da so te trendne hlače videti odlično tudi na ženskah nad 60 let

Široke hlače so obvezna oprema te sezone, ki jih je enostavno kombinirati.

Monaška princesa Caroline dokazuje, da so te trendne hlače videti odlično tudi na ženskah nad 60 let - Foto: Profimedia

Najnovejšo stilsko lekcijo, ki si jo je treba zapomniti, je pripravila monaška princesa Caroline, ki je ob razglasitvi nagrad Fundacije princa Pierra Monaškega (ki jo je ustanovil princ Rainier III za spodbujanje sodobne umetnosti) nosila suknjič Chanel Haute Couture jesen in zima 2019/20 in ujemajoče se palazzo hlače. 

Umetnost ponovne uporabe ni nič novega med kraljicami in princesami (glej Kate Middleton in Letizia Španska), ki so iz recikliranja naredile (skoraj) način življenja, zato kdo smo mi, da si ne bi privoščili še enkrat obleči oblačil, ki jih imamo najraje? 

V novi sezoni se torej vračajo široke hlače, ki so kot nalašč za podaljšanje postave, ne da bi bilo treba plezati po vrtoglavih petah. Prav Yves Saint Laurent je leta 1968 prvi predstavil hlače palazzo, ki še vedno veljajo za mejnik v ženski garderobi. Široke hlače so kljub svoji ohlapni obliki zapeljive, a prav zato udobne, zato so primerne za vse priložnosti, odvisno od izbrane barve in tkanine. Tiste, ki jih je nosila hči Grace Kelly, so iz mornarsko modrega tvida, elegantne in zelo sodobne (in kako ji lahko zamerite?). 

Temno modra barva hlač Caroline je globoka in zelo prefinjena, vendar je tkanina iz tvida tista, ki dodaja nekaj več, ustvarja edinstvene in izvirne odtenke, skratka odlično alternativo črni barvi. 

Kako kombinirati hlače Caroline Monaške za novo sezono

Sedemdeseta leta niso nikoli izginila. Na srečo je tako, zato imamo vse razloge, da iz globin svojih garderobnih omar poleg hlač palazzo izvlečemo tudi bluze, maksi očala, visoke pete in ponče. Za tiste, ki so preživeli tista leta, bo torej otročje lahko na izviren način uskladiti široke hlače Caroline Monaške, če pa ne, je tu mini priročnik, kako to najbolje storiti za jesen in zimo 2022-2023. V pisarno ne hodite le s suknjiči in elegantnimi jaknami, ampak tudi z suknjičem in belo srajco, kar je nekoliko moški, a zelo čuten slog. Za večer pa se prepustite svoji notranji femme fatale s krojenimi topi ali čipkastimi bluzami in bleščečimi sandali. Če se vam zdi model, ki ga je nosila mati Charlotte Casiraghi, zahteven ali preveč eleganten, poskusite kavbojke, ki so bolj vsakdanje in se odlično podajo k jopicam in majicam ali športnim jaknam.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Lepotni svet se poslavlja od nekoč nabolj priljubljenega lepotnega izdelka: TikTokerji vedo, kako doseči učinek dvignjenih trepalnic

Priporočamo tudi: Sanjarjenje več kot uresničene sanje? Dekleta z uredništva vas bodo prepričala v neprecenljiv užitek lastnega domišljijskega sveta

Najbolj brano