Miu Miu je včeraj na pariškem tednu mode skupaj z žensko predstavil tudi moško kolekcijo! Oglejte si najlepše kreacije

Modna hiša Miu Miu je za kolekcijo jesen/zima 2022 predstavila tudi moško kolekcijo, prvič po skorajda 14. letih, ko je bila leta 2008 ukinjena. Kolekcija je v duhu športa, mladosti in polna androgene energije. 

Miu Miu je včeraj na pariškem tednu mode skupaj z žensko predstavil tudi moško kolekcijo! Oglejte si najlepše kreacije - Foto: profimedia

Sestrska modna znamka Prade, je zaključila modni teden v Parizu. In kaj je bilo najboljše tega zaključka? Vrnitev moške konfekcije! Vsi tisti, ki spremljate modo kot biblijo zagotovo veste, da je daljnega leta 2008 znamka Miu Miu prenehala z oblikovanjem moške mode. In sedaj po skoraj da 14. letih smo jo dobili nazaj. 

Prvi "look" naznani športni duh kolekcije. Lahko ciljamo na tenis. Prepasano plisirano krilo in pleten crop top ponovno ponazarja prejšnjo spomladansko kolekcijo, ki je bila uspešni hit. Miuccia Prada je ena od redkih modnih oblikovalk, ki še vedno črpa inspiracijo iz vseh možnih kotičkov sveta. Ta se nekako poklopi v fantastično kolekcijo, katere mogoče ne razumemo najbolje ampak si je neznosno želimo. 


Ponovno predstavi ultra mini krila, ne glede na to, da je to zimska kolekcija. Mogoče cilja na tropske destinacije, ki jih obiščemo med mrzlo zimo. Med kolekcijo opazimo tudi vpliv 20. let. Ne teh sedaj ampak tistih iz 20. stoletja. To so "oversized" topi iz organze s krznenimi ovratniki, oblačila z ikoničnim sproščenim videzom glamuroznih 20. let in "flapper" obleke katere so pošite z vezeninami in kristali, ki spominjajo na lestence. Seveda ne smemo pozabiti športna oblačila s spuščenim pasom in ultra mini kril. Vse te sproščene lahkotne podobe so kombinirali z usnjenimi "pilot" jaknami, katere so podložene z ovčjim kožuhom. Nenazadnje, svilnati ozki šali, kateri so bili zavezani okoli vratu v obliki pentlje, dodajo ženstven dotik.

Pri moški modi zaznamo androgenost oblačil katera so kombinirana z lahkimi pletenimi polo majicami, puloverji z diamantnimi vzorci, kratkimi hlačami in oblačili z opranim usnjem, v obliki hlač in jaken. Nekateri moški modeli nosijo tudi višje škornje, ki so zavihani navzdol in ponazarjajo mlado brezbrižnost. 

Med ogledom modne revije preko prenosa v živo, smo opazili skoraj da grozovite animacije umetniškega dua Nathalie Djurberg in Hans Berga, katera sta tudi oblikovala glasbeno spremljavo in nakit, ki se je pojavil v kolekciji v obliki uhanov in ogrlic. Umetniški duo pravi, da je animacija pošast, ki ponazarja represijo in tesnobnost, kolektiv skrivnega nezavednega mišljenja. Zelo zanimiva in nepričakovana interpretacija animacije v kolekcijo katera se nadaljuje iz prejšnje, spomladanske. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Miu Miu (@miumiu)

Pripravil: David Kobe

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Chanel se je z novo jesensko kolekcijo poklonil tkanini, ki je modno hišo naredila ikonično - tvid. Oglejte si vse osupljive kreacije

Priporočamo tudi: Jesenska kolekcija modne hiše Louis Vuitton vse upe polaga v mlade in pri njih išče navdih. Oglejte si najlepše kreacije modne revije

Najbolj brano