Maja Ferme in zlata doba Hollywooda

Na Ljubljanskem gradu se je prejšnji teden odvila modna revija perspektivne modne oblikovalke Maje Ferme, ki je predstavila retrospektivo svojega dela na temo Zlata leta Hollywooda.

Maja Ferme in zlata doba Hollywooda - Foto: Fotografija Marko Ocepek

Kot uvod v modno revijo so si povabljeni najprej ogledali izsek iz filma To have or not to have, v katerem v glavni ženski vlogi blesti hollywoodska diva Lauren Bacall, ki je po besedah Maje ena največjih filmskih igralk.

Oblikovalka, ki je prepoznavna po večernih toaletah, je tokrat presenetila s širokim repertoarjem dnevnih, cocktail kot tudi večernih oblačil. Za konec pa je navdušila z zlato obleko v stilu Hollywooda s kristalnim nakitom.

»Skozi leta ustvarjanja sem odkrila svoj slog, ki je izrazito ženstven, eleganten, nekoliko glamurozen, enostavno brezčasen. Zato so bila inspiracija tokratne predstavitve zlata leta Hollywooda in filmske igralke oziroma dive tega časa. Temu primerno smo prilagodili pričeske, make-up, glasbo in stajling, ki je najlepše zaokrožil slog oblačil, ki sem jih predstavila. Poleg tega pa je bil ta dan zame še toliko bolj pomemben, saj je ravno 25. november, dan boja proti nasilju in v ta namen smo združili moči, « je povedala oblikovalka.

V ta namen je Luxurious v sodelovanju s podjetjem Exodus predstavil umetniška dela, katerih izkupiček od prodaje je namenjen otrokom in mladostnikom, ki so bili žrtve nasilja in spolnih zlorab, da se jim omogoči izhod iz stiske in dostojanstvena prihodnost.

Fotografije Marko Ocepek

Najbolj brano