Kraljica Camilla na novo odkritih fotografijah posnemala ikonično “maščevalno obleko” princese Diane

26. 5. 2024
Kraljica Camilla na novo odkritih fotografijah posnemala ikonično “maščevalno obleko” princese Diane (foto: Profimedia)
Profimedia

Kraljica Camilla se je leta 1995 prvič pojavila v javnosti s svojim možem, kraljem Charlesom. Fotografije so postale kultne zaradi Camilline obleke, ki je bila podobna obleki, ki jo je nosila princesa Diana.

Kraljica Camilla in kralj Charles sta se poročila leta 2005, prvič pa sta se v javnosti kot par pojavila leta 1995. To je bilo isto leto, ko se je kraljica ločila od svojega prvega moža Andrewa Parkerja Bowlesa. To je bilo tudi nekaj let po ločitvi kralja Charlesa od princese Diane.

Ko je Camilla nastopila kot uradno dekle takratnega valižanskega princa, je nosila obleko, ki je šokirala številne kraljeve oboževalce. Številni kraljevi opazovalci so opazili spremembo v Camillinem slogu in opazili, da je bil podoben Dianinemu.

Princesa Diana se je leta 1994, na dan, ko je bilo javno potrjeno, da ji je bil princ Charles v času njunega zakona nezvest, pojavila v galeriji Serpentine v glamurozni mini obleki Christine Stambolian, ki je razkrivala ramena. 

Profimedia

Diana, ki je po razhodu s Charlesom še naprej živela v Kensingtonski palači s princem Williamom in princem Harryjem, je obleko, ki so jo poimenovali "maščevalna obleka", nosila s prosojnimi črnimi nogavicami, črnimi petami in diamantno, biserno in safirno ogrlico. Bila je videti neverjetno in mnogi so ji ploskali, da je novico o Charlesovi aferi umaknila z naslovnic vseh časopisov.

Na novih odkritih fotografijah iz leta 1995 je Camilla oblečena v zelo podobno obleko brez ramen, črne prosojne nogavice, črne pete in skoraj enako ogrlico. 

Fotografije, na katerih se Camilla očitno zgleduje po princesi Diani, so bile posnete, ko sta se s princem Charlesom odpravila na dogodek v londonski hotel Ritz.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Monaška Charlène v Elizejski palači pritegnila vso pozornost v navdihujoči karirasti obleki čudovite pomladne barve

Priporočamo tudi: Elegantna Brigitte Macron namesto hlač nosila kos, ki je proti vsem pravilom Parižank, Slovenke pa ga v prehodnih mesecih obožujejo

Novo na Metroplay: "Ni potrebe, da je glavna junakinja vedno popolna, vitka in prekrasna ženska." | Gaja Filač