(Končno) konec brezvladja v hiši Dior: prihaja Raf Simons

Praznina, ki je zazevala na mestu kreativnega vodje modne hiše Dior po odhodu Johna Galliana, je končno zapolnjena; vajeti v roke prevzema Raf Simons, poroča New York Times.

Raf Simons je februarja letos na tednu mode v Milanu predstavil svojo zadnjo kolekcijo za hišo Jil Sander: Foto: Profimedia

Iz Pariza so v ponedeljek sporočili, da bo Simons takoj prevzel vodenje slavne pariške hiše Dior, iz katere so v začetku lanskega leta po antisemitskem izpadu v nekem lokalu odslovili Galliana.

Raf Simons, ki je bil zadnja leta na čelu hiše Jil Sander (katere vodenje zdaj spet prevzema ustanoviteljica Jil Sander), naj bi svojo prvo kolekcijo za Dior predstavil že julija na revijah visoke mode.

Za favorita za novega vodjo luksuzne znamke pod okriljem konglomerata LVMH je nekaj časa veljal Marc Jacobs, Američan na čelu znamke Louis Vuitton, omenjala so se tudi druga imena, kot je Alber Elbaz (Lanvin) ...

Pravo nasprotje Galliana
44-letni Raf Simons se morda ne zdi očitna izbira za Dior, saj slovi po minimalističnih kreacijah, ki vsaj na prvi pogled nimajo ravno povezave z Diorjevo razkošno ženstvenostjo. Ni oseba, ki bi uživala v pozornosti javnosti, ampak se raje skriva pred žarometi.

Kot piše New York Times, se Simons včasih v svojem studiu v Antweprnu, kjer od sredine 90. ustvarja lastno linijo moške mode, pogosto kar sam oglasi na telefon. Je torej pravo nasprotje razvpitega in zvezdniškega Galliana.

Pred kratkim se je zamenjal tudi vrh še ene pariške modne institucije: kreativno vodenje pri hiši Yves Saint Laurent je prevzel nekdanji prvi mož znamke Dior Homme, Hedi Slimane.

Najbolj brano