Kate Middleton se je na spominski slovesnosti s kraljevo družino z obleko v slogu 80. poklonila princesi Diani

Poklon vojvodinje Cambriške preteklosti ni bil edino sartorialno sporočilo udeležencev zahvalne maše za pokojnega princa Philipa.

Kate Middleton se je na spominski slovesnosti s kraljevo družino z obleko v slogu 80. poklonila princesi Diani - Foto: Profimedia

Skoraj leto dni po smrti princa Philipa se je britanska kraljeva družina zbrala v londonski Westminstrski opatiji na posebni spominski in zahvalni maši za pokojnega vojvodo Edinburškega, ki je bil 73 let poročen s kraljico Elizabeto. 95-letno kraljico, ki se je zaradi Covida-19 in neopredeljenih zdravstvenih težav v zadnjem času umaknila od javnih nastopov, je spremljalo približno 1800 družinskih članov in gostov, med njimi vojvoda in vojvodinja Cambriška, princ Charles in Camilla, vojvodinja Cornwallska, ter princesa Ana.

Catherine, vojvodinja Cambriška, in princ William sta bila fotografirana ob prihodu v Westminster s princem Georgeem in princeso Charlotte. Kate, ki so jo nedavno videli v rumeno-beli obleki Alessandre Rich v slogu osemdesetih let, je tudi na slovesnosti nadaljevala s tem obdobjem in se za svojo pikčasto midi obleko ponovno obrnila na isto oblikovalko.

S pasom, visokim vratom, dolgimi rokavi in spuščenim pasom je bilo nemogoče ne spomniti na podoben retro slog njene pokojne tašče, princese Diane, ki se ji Kate tako pogosto poklanja. Biserni uhani, črn klobuk in bež torbica so videz zaključili kot dama, ki bi jo pričakovali tudi od valižanske princese. Pravzaprav je videz povsem spominjal na tistega, ki ga je Diana nosila leta 1988 v kraljevi loži v Ascotu.

Retro silhueta iz osemdesetih let in puhasti rokavi se ne razlikujejo od oblačil, ki jih je nosila Diana sama, vendar so značilni okraski oblikovalke Alessandre Rich z gumbi in opasan pas ponudili sodoben preobrat v formalnih oblačilih pokojne kraljice.

Kateino prikimavanje preteklosti pa ni bilo edino sartorialno sporočilo, ki so ga poslali udeleženci zahvalne maše za pokojnega princa Philipa.

Družinski odtenek pokojnega vojvode, čigar barva livreje je bila globoko edinburško zelena, se je odražal v oblekah, ki so jih nosile kraljica, princesa Ana, vojvodinja Camilla ter kraljevici, nizozemska kraljica Máxima in španska kraljica Letizia, ki sta bili prav tako prisotni na slovesnosti.

Ne spreglejte:

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Verjetno sploh niste vedeli, da že imate doma ta kos, ki bo narekoval nove smernice

Priporočamo tudi: Angelina Jolie nosila must-have čevlje te pomladne sezone. Želeli jo boste posnemati!

Najbolj brano