Kaj so s svojimi videzi na volilno nedeljo sporočale političarke in žene politikov?

Modni strokovnjaki so pod drobnogled še posebej vzeli videz, s katerim se je v nedeljo Urška Bačovnik Janša odpravila na volišča in odkrili nekaj precej presenetljivega.

Kaj so s svojimi videzi na volilno nedeljo sporočale političarke in žene politikov? - Foto: Bobo

Eno je gotovo: minulo nedeljo so vse poslanke in žene poslancev veliko truda in premisleka vložile v svoje videze. Skoraj nemogoče pa je bilo spregledati, da so svoje videze tudi barvno uskladile z značilnimi barvami, ki predstavljajo njihovo politično stranko, in zdi se, da je bila prav to rdeča nit nedelje, ko govorimo o oblačilih.

Številne dame so našo pozornost ukradle z dodelanimi videzi elegantnih oblek, nekatere izmed njih pa so zabeležile tudi svoje videze v trenutku, ko so oddale svoj volilni glas.

V nedeljo je veliko pozornosti ob prihodu na volišče v Šentilju pri Velenju pritegnila žena premierja Urška Bačovnik Janša. Odločila se je za sproščen videz, saj je svetlo modre kavbojke kombinirala z belim suknjičem in belo majico s potiskom. 

Prav ta pa je pritegnila veliko pozornosti modnih strokovnjakov.
Po poročanju Slovenskih novic je bila oblečena v majico gejevskega aktivista in borca za pravice skupnosti LGBT. Na beli majici je bilo upodobljeno srce, ikonična ilustracija Keitha Haringa Love Heart.

Haring je pokojni ameriški umetnik iz 70. in 80. let prejšnjega stoletja. Bil je aktivist za pravice istospolno usmerjenih, ki je še posebej cenjen v tej skupnosti. Kolaž srca je Haringova alegorija na svobodno ljubezen, širjenje zavedanja o nevarnosti aidsa.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Janez Janša (@jjansasds)

Fotografije z volišča sta v nedeljo na svojem Instagram profilu delili tudi Alenka Bratušek in Tanja Fajon. Kot je videti s fotografij, se je Alenka Bratušek na volišče odpravila s svojo družino, nosila pa je črne hlače, pleten siv puli in pudrasto roza usnjeno jakno ter ujemajoče se superge.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alenka Bratušek (@abratusek)

Tanja Fajon je stavila na barve, značilne za stranko, ki jo predstavlja. Nosila je svojo priljubljeno kombinacijo barv: rdeča in bela. Oblekla je bež hlače, pleten bel pulover, pod katerim je kukal ovratnik bele srajce, bež superge in rdeč usnjen trenč plašč, ki se je popolno ujemal z njeno rdečo manikiro.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tanja Fajon (@tanja.fajon)

Aleksandra Pivec, ki je znana po svojih izstopajočih videzih, je rezultate volitev spremljala v temno zeleni midi obleki s širokimi rokavi, okroglim izrezom in cvetličnim detajlom na desni rami. Dopolnila jo je s črnimi salonarji in drobnim nakitom.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NAŠA DEŽELA (@nasa_dezela)

V barve stranke, ki jo podpira, pa se je odela tudi žena ministra za obrambo Mateja Tonina, Marjeta Tonin. Nosila je modro obleko s širokim krilom in pasom, ki je poudaril njeno postavo, kratek bel suknjič, široko kovinsko ogrlico in zlato pisemsko torbico.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nova Slovenija (NSi) (@novaslovenija)

Fotografije: Bobo, Instagram

Preberite še: Jennifer Lopez namesto plašča to pomlad nosi ta kos. Boste poskusili?

Priporočamo tudi: Maja Keuc - Amaya nas je navdušila v čudovitem stajlingu na modni pisti

Najbolj brano